Спас Русев, чието дружество Viva Edge Telecom Limited придоби мажоритарен

...
Спас Русев, чието дружество Viva Edge Telecom Limited придоби мажоритарен
Коментари Харесай

Българският собственик на Виваком преговаря за придобиването на втория телеком в Албания

Спас Русев, чието сдружение Viva Edge Telecom Limited закупи мажоритарен дял от " Виваком " преди две години, води договаряния за придобиването на албанския телеком Telekom Albania, оповестява " 24 часа ", базирайки се на информация от свои източници.

Към момента операторът е благосъстоятелност на немската Deutsche Telekom. Засега диалозите са на начален стадий, излиза наяве.

" Разговорите на българския предприемач Спас Русев с Deutsche Telekom са в доста ранен стадий и ще продължат сред 3 и 6 месеца ", показва източникът.

Германската компания възнамерява да се изтегли от пазара в Албания и да се концентрира върху други планове. Към момента към Telekom Albania интерес са показали още няколко претенденти.

Към момента обаче е ясно, че Спас Русев се е присъединил в договарянията без сътрудниците си от " Виваком " и VTB - братята Георги и Милен Велчеви.

Telekom Albania е първият в Албания мобилен оператор, почнал активност през 1995 година. Към днешна дата той е вторият по величина в страната от общо три на пазара, като те си разпределят 4,87 милиона клиенти.

През 2000 година Telekom Albania става част от групата на гръцката OTE Group, известна с марката си Cosmote. 9 години по-късно немската Deutsche Telekom купува OTE Group и по този начин и албанската компания влиза в нейното портфолио.

Междувременно през 2009 година Viva Telecom (Luxembourg) S.A закупи 100% от капитала на сдружението InterV Investment S.à r.l, Luxembourg (InterV), което непряко има телекомуникационния оператор " Виваком ". Сделката беше резултат от извършен през 2015 година в Лондон търг, който Viva Telecom завоюва с оферта за 330 милиона евро за придобиване на InterV.

С завършването на договорката сдружението Viva Edge Telecom Limited, което е притежавано напълно от предприемача Спас Русев, стана най-големият акционер в телекома с дял от 46%.

 Официално:
Официално: " Виваком " към този момент е с нов притежател

Спечелилият търга предприемач влезе във притежание
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР