Спас-Александър от Кочериново, който измами десетки във Фейсбук, е продал

...
Спас-Александър от Кочериново, който измами десетки във Фейсбук, е продал
Коментари Харесай

Спас-Александър въртял голяма шашма с актьора Калин Врачански

Спас-Александър от Кочериново, който измами десетки във Facebook, е продал самолетни билети и на известния артист Калин Врачански. Това разкриха спецченгета, представени от в. „ Телеграф “.

Актьорът обаче не е бил жилнат, а е съумял да пътува преференциално два пъти до Съединени американски щати, с билети за по 300-400 евро, което на процедура е без пари, защото полетът до Америка излиза приблизително към 670-700 евро.

Сред зарибените от 33-годишния Спас Василев има изявени публицисти, публични деятели и политици, стана ясно в Софийския областен съд, който го остави в ареста. Адвокатът му Георги Ценев изясни, че Спас не е харесвал името си и по тази причина предпочел да се показва като Александър.

Факт е и че 80% от купувачите на билетите, с които той се е снабдявал, са осъществявали пътуванията си. Спас е употребявал всевъзможни уеб сайтове с промоции в интернет и по този начин се е сдобивал с евтини билети. Адвокатът му добави, че на моменти имало забавяния и промоцията изтичала, само че тъй като към този момент бил заречен ниска цена, Спас финансирал разликата в сумите с пари от различен клиент, който чакал за идващ билет. Така в един миг обаче приключил с парите и 15-20% от клиентите му се оказали ужилени.

„ Действал е като компания за продажба на самолетни билети. Ако беше комерсиално сдружение, просто щеше да разгласи неплатежоспособност, а в този момент го съдят за машинация “, разяснява Ценев.

Въпреки че прокуратурата подвигна звук по какъв начин Спас е завлякъл хора с над 40 000 лв., фактически се оказа, че го съдят единствено за една дребна машинация от 2012 година Жалба Срещу него има тъжба от Иван Ралчев, че го е излъгал за билети на стойност 490 лева Делото е формирано 2013 година и от този момент Спас е разгласен за търсене, само че действително никой не го е търсил.

След като предходната седмица видял в интернет, че пишат за него, отишъл самичък в ГДБОП, с цел да пита какво се случва и антимафиотите го арестували. Наблюдаващият прокурор Вероника Трифонова изясни, че против Василев са постъпили данни за още 4 обособени измами в София, Варна, Дупница и Благоевград, само че към момента не му е повдигнато обвиняване за тях. Няма и данни дали той е единственият ползвател на акаунта „ Александър Николов “ или и други хора са писали от него.

„ Не го направих поради парите. Съжалявам “, съобщи Спас в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР