Спартак Плевен записа пета поредна победа в Националната баскетболна лига

...
Спартак Плевен записа пета поредна победа в Националната баскетболна лига
Коментари Харесай

Спартак Плевен надви последния в НБЛ Академик Пловдив за пети пореден успех

Спартак Плевен записа пета поредна победа в Националната баскетболна лига за мъже, откакто завоюва с 85:66 (23:17, 20:19, 20:18, 22:12) като посетител на Академик Пловдив в последна среща от 12-ия кръг на постоянния сезон.

С триумфа баскетболистите на Любомир Минчев изпревариха Рилски състезател и Балкан Ботевград и се изкачиха на третото място в класирането с баланс от 8 победи и 4 провали. Академик остава на дъното в класирането с 3 триумфа и 9 загуби от началото на сезона.

Гостите от Плевен стартираха по-концентрирано дуела в зала „ Сила “ и поведоха с 11 точки при 18:7, само че до края на първата част Академик съумя да понижи изоставането си. Така след първите 10 минути играчите на Любомир Минчев водеха с 23:17.

В началото на втората четвърт Спартак бе по-ефективният тим в нахлуване и разликата още веднъж стана двуцифрена – 35:24. Пловдивските „ студенти “ обаче още веднъж направиха по-силна втора половина на частта, с цел да заличат 7 точки от пасива си, само че с тройка на Родни Първис със сирената гостите се отдръпнаха на отмора с преднина от 43:36.

След паузата плевенчани продължиха да поддържат задатъка си в резултата и не позволиха Академик да се приближи на по-малко от 5 точки, като след края на третата четвърт играчите на Любомир Минчев водеха с 63:54.

В средата на последната четвърт Спартак отвори преднина от 73:60 с тройка на Константин Тошков, след което усили задатъка си на 78:60 и не изпусна самодейността края, с цел да се поздрави с пети следващ триумф след 85:66.

За спечелилите най-резултатен стана Брайънт Томас с 22 точки и 9 битки, а Николай Стоянов добави 19 точки.

За Академик Джъстин Маккол осъществя 15 точки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР