Спартак Плевен и Черно море Тича напомниха каква е позицията

...
Спартак Плевен и Черно море Тича напомниха каква е позицията
Коментари Харесай

Спартак и Черно море напомниха позицията си за НБЛ

Спартак Плевен и Черно море Тича подсетиха каква е позицията на двата клуба по отношение на прекратяването на шампионата в НБЛ.

Припомняме, че БФБ даде период на клубовете до през днешния ден да заявяват подготвеност за продължение на НБЛ.

Плевенчани и варненци разгласиха своите отзиви във “Фейсбук”. Те се сплотяват към завършек на шампионата и нулева година.

" С оглед на продължаващата пандемична конюнктура и продължение на изключителните ограничения БК Спартак Плевен стои зад позицията си за неотложно преустановяване на НБЛ, " написа в страницата на Спартак. " Относно класирането, не сме трансформирали мнението си - нулева година, като участниците в европейските клубни шампионати да бъдат излъчени, съгласно краткотрайното класирането след последния кръг. По-добре ужасяващ край, в сравнение с смут безспир. "

В тази на Черно море се споделя: " След оглед на обстановката с корона вирус у нас нашият клуб се разгласи за неотложно спиране на сезона, с нулева година без първенец заради обстоятелството, че разликата сред първите два тима е една победа. Баскетболен клуб Черно море Тича се надява, че обстановката към covid19 ще се възстановява и всички ние да се върнем към подготвителния развой колкото се може по скоро. "

Всеки клуб от НБЛ трябваше да даде декларация в период до 13 април пред БФБаскетбол със мнение дали би траял присъединяване си в шампионата. Във връзка с гласуваното от Народното събрание продължение на изключителното състояние в страната до 13 май, президентът на федерацията Георги Глушков предложи с публично писмо до всички участници в НБЛ шампионата да се възобнови с начало на подготвителен развой на 15 май и мачове пред аудитория от 5 юни.

В това предложение не се предвиждаше да има изпадащи тимове от НБЛ при оповестяване на края на сегашния сезон и предвид на форсмажорните условия, довели до спирането на шампионата на лигата, санкции на отказалите да продължат клубове няма да бъдат налагани.

bgbasket.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР