Спането в летните жеги може да е истинско предизвикателство. Когато

...
Спането в летните жеги може да е истинско предизвикателство. Когато
Коментари Харесай

Ето как да спите по-добре в летните жеги

Спането в летните жеги може да е същинско предизвикателство. Когато спите на прекомерно висока температура, сънят е лек, обезпокоителен, разтревожен, будите се постоянно, въртите се. Летните месеци могат да са същински мъчителни във връзка с съня. Добрата вест е, че можете да извършите някои неща, с цел да извършите съня си по-дълбок и пълностоен макар жегата, написа az-jenata.bg.

Ето какво можете да извършите, с цел да спите по-добре в жегата даже да нямате климатик.

Вземете леден душ

Студеният душ оказва помощ да охладите тялото си. Когато тялото е добре охладено, механизмите на съня се задействат. Ако концепцията да се изкъпете със студена вода ви плаши или не е по усета ви, пръскайте се със спрей бутилка със студена вода. Направете го директно преди лягане, с цел да се освежите. Действа охлаждащо и носи облекчение преди да легнете в леглото.

Изберете верните платове и тъкани

Ако спите в чаршафи и облекло от синтетични материи, възможностите да прегреете са огромни. Изберете естествени материи, като памука да вземем за пример, които да разрешават на кожата да диша и да попиват потта. Добре би било, в случай че изберете чаршафи от коприна или сатен, които имат спомагателен охлаждащ резултат. Ленът също е доста подобаваща материя през лятото.
Ограничете кафето

Намаляването на приема на кофеин може да ви помогне да спите по-добре през лятото. Кофеинът пречи на заспиването, изключително в случай че е в огромни дози и в случай че го приемате следобяд и вечер. За да заспивате по-лесно е належащо да намалите приема на кофеин, който пречи на механизмите на съня и в допълнение усложнява спането в композиция с жегата.

Вентилатор

Ако до момента ви е било боязън да спите на вентилатор, в жегата той може да се трансформира в най-хубавия ви другар. Сложете го надалеч от леглото, с цел да не духа право във вас, до момента в който спите и сте отпуснати. Завийте се с лека покривка или чаршаф, в случай че сте склонни към схващания през нощта. Пуснете вентилатора на допустимо най-леката бликам. Той ще сътвори напълно неосезаем вятър, който обаче ще помогне да тялото ви да понесе жегата през лятото.

Охладете спалното си долни дрехи

Един добър метод да се охладите преди сън, до момента в който заспите, е да охладите самото спално долни дрехи. Поставете го в найлонови торби и го сложете във фризера. Непосредствено преди да си легнете сложете спалното долни дрехи върху леглото. Приятната студенина, която идва от него, ще ви обгърне и ще помогне да заспите по-лесно без да се въртите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР