Спането на лявата страна е полезно за здравето. В днешната

...
Спането на лявата страна е полезно за здравето. В днешната
Коментари Харесай

Защо да спим на лявата страна?

Спането на лявата страна е потребно за здравето. В днешната публикация ще разберете за какво това е по този начин.

Всеки знае какъв брой значим е сънят за психическото и физическото здраве. Специалистите споделят, че има пози на тялото по време на сън, които имат удобен резултат върху подобряването на нашето богатство.

Спането на лявата страна спомага за по-доброто действие на храносмилателната система, потребно е за сърдечно-съдовата система и има редица други преимущества.

Укрепва лимфната система

Когато човек спи на лявата страна, се усъвършенства работата на лимфната система.

Ползи за сърдечно-съдовата система

Спането на лявата страна оказва помощ на сърдечния мускул да работи по-добре, с помощта на усъвършенстваната дестилация на лимфата и предизвиква кръвообращението. Има обаче и изключения. За тези с коронарна болест на сърцето или хронични болести на сърдечно-съдовата система се предлага да отдадат желание на спането на дясната страна.

Спане по време на бременност

Спането в тази позиция оказва помощ за облекчение на натоварването на гърба. Освен това, в това състояние матката не оказва напън върху черния дроб и кръвообращението на всички органи се усъвършенства.

Помага да се избавите от киселини

Нашият корем е ситуиран отдясно, тъй че спането на противоположната страна оказва помощ за понижаване на киселините.

Намалява напрежението върху гръбначния дирек

За тези, които изпитват проблеми с болки в гърба, се предлага да спят на лявата страна.

Насърчава кръвообращението

За тези, които имат съдови болести или страдат от разширени вени, е по-добре да спят на лявата си страна. В това състояние се усъвършенства кръвообращението, понижава натискът върху кухата вена, която минава от дясната страна на тялото.

Кога би трябвало да спите на дясната страна?

Всички правила имат изключения. При болести на сърдечно-съдовата система, хора, страдащи от ненадейно прекъсване на дишането (апнея), глаукома и редица други болести, е нужна консултация с лекуващия доктор, с цел да изберат комфортна и безвредна поза за сън.

Как да се научим да спим в вярната поза?

Спете на противоположната страна на леглото от нормално.

Вижте още: Безпорядъкът в дома притегля неприятен шанс

Бъдете деликатни при избора на матрак, откажете се от твърдите варианти, защото при спане встрани, главното натоварване пада върху раменете и бедрата.

И, несъмнено, значимо е да вземете поради самостоятелните характерности на тялото си и би трябвало да спите в поза, която ви оказва помощ да ссе наспите по най-хубавия метод.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР