Спането и храненето са любимите занимания на котките. Тези животни

...
Спането и храненето са любимите занимания на котките. Тези животни
Коментари Харесай

Когато котката не спи и не яде

Спането и храненето са обичаните занимания на котките. Тези животни прекарват огромна част от живота си в сън. А когато са будни, търсят нещо за ястие. Ако котката не желае да яде, би трябвало да ѝ обърнете внимание. Безапетитието и безсънието при котката са знаци, че нещо не е наред.

Колкото и да са грациозни, множеството котки са лакоми и поспаливи. Затова загубата на вкус и недоспиването при котките са измежду първите признаци за проблем. Нежеланието да се храни и да спи се дължи на разнообразни неща.

Липсата на вкус не е присъща за котките и може да е симптом на котешко заболяване. Консултирайте се с ветеринарен доктор, с цел да отхвърлите тази опция. А в случай че мъркащият ви другар е болен, лекарят ще му помогне да се оправи. С оздравяването на котката апетитът и желанието за сън ще се върнат.

Ако повода котка да не яде и да не спи не е болест, може да е стрес. Котките са животни, които са правилни на навиците си и не обичат измененията. Стресът при котките може да е породен от появяването на нов член на фамилията, от неналичието на обичан човек, от появяването на нов домакински любим.

Ако сте сменили жилището си, това също основава огромен дискомфорт на котката. Смяната на типа на котешката храна, на мястото или съдовете за хранене също може да подейства върху желанието ѝ да яде. С времето и обръщането на задоволително внимание котката ще се върне към нормалния си режим.

 Когато котката не желае да яде, се консултирайте с ветеринар.

Възможно е повода за нарушаванията в съня и храненето да е желанието на котката да сътвори потомство. При разгонване на котката някои екземпляри оставят всичко останало на назад във времето. В подобен случай се посъветвайте с ветеринар, който може да ви предложи таблетки срещу разгонване или кастриране. С успокояването на хормоните ще се върне и желанието на котката да спи и яде.

Най-лошият вид е да е пристигнал моментът да се разделите с домашния си любим. Загуба на вкус при котките се следи и преди да умрат поради заболяване или от напреднала възраст. Ако казусът е подобен, за жалост, няма какво да извършите. Прекарвайте колкото можете повече време с любимеца си, в случай че търси компанията ви, и го глезете с обичаните му храни.

Младите котки също могат да основават проблеми с държанието си, без да са заболели или уплашени. Котките са нощни животни и за тях е обикновено да спят денем, а да са дейни през нощта. С времето привикват с нашия режим. Не оставяйте любимеца си да спи доста денем, а вечер си играйте, с цел да го изморите.

А с цел да се храни, би трябвало да откриете какво обича да яде. Някои котки обичат суха храна, до момента в който други съвсем не я поглеждат. Ако любимецът ви не харесва какво му давате за ястие, може да е гладен и по тази причина и да не спи. Разнообразието от типове и марки котешки храни е огромно и ще съумеете да му угодите. Постепенно храненето на котката ще се възстановява, с него и съня.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР