Спанакът, примесен с татул, е изтеглен от големите търговски вериги.

...
Спанакът, примесен с татул, е изтеглен от големите търговски вериги.
Коментари Харесай

БАБХ-Пловдив: Опасният спанак е изтеглен от големите търговски вериги

Спанакът, подправен с татул, е изтеглен от огромните търговски вериги. Това сподели пред Българска национална телевизия доктор Камен Янков, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните в Пловдив. От комерсиалната мрежа са изтеглени близо 1700 кг спанак.

Сигнали за спанак с татул бяха подаден на 5 ноевмри до БАБХ - един от Търговище и един от Костинброд, а през вчерашния ден е подаден и сигнал от София. Граждани се почувствали зле след потреблението на зеленчука.

Д-р Камен Янков: " Веднага разпоредих и изпратихме инспекция и в магазинната мрежа, и в складовете, и при производителя, с цел да забележим какво е ситуацията. Общото количество, което е излязло от производителя към комерсиалната мрежа, е 1700 кг и 75 кг налични в преработвателното дружество. Още на 5-ти вечерта беше възбранено цялото количество и стартира да се изтегля от комерсиалната мрежа и поетапно се унищожава ".

Опсаният спанак е отглеждан в Пловдивска област. Производителят е проверяван от време на време. Той е от пловдивското село Златитрап и е огромен зеленчукопроизводител. Пред Българска национална телевизия той съобщи, че е подхванал ограничения това да не се повтори и допусна, че татулът е попаднал откакто спанакът е бил ожънат. На производителя е наложено административно наказване, а специалистите от БАБХ са открили, че спанакът е пакетиран в нерегламентиран за това завод.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР