Спалнята е мястото в дома ни, където трябва да се

...
Спалнята е мястото в дома ни, където трябва да се
Коментари Харесай

За по-добър сън: Махнете тези предмети от спалнята си!

Спалнята е мястото в дома ни, където би трябвало да се чувствате спокойни.Това може да стане с няколко дребни усъвършенствания, които ще трансфорат мястото за сън в най – релаксиращото място, написа idei.bg. Ето 9 неща, които не би трябвало да държите покрай леглото ви, в името на по-добрия и по-комфортен сън:

Телефон

Очевидно сте чували това и преди, само че ще го повторим – телефоните не са добра концепция по няколко аргументи. Синята светлина може да разбърка циркадните ритми, а непрекъснатият приток на информация ще ви държи напрегнати. Освен това телефон в леглото значи да откраднете от времето за отмора, с цел да гледате обществени мрежи или да проверявате работните имейли. Също важи и за таблети, компютри и други устройства.

Телевизор

Телевизорът също пречи на положителната отмора. Според изследвания хората, които гледат в леглото телевизия има по – огромна възможност да страдат от неприятен сън.

Някои етерични масла

Ако харесвате да употребявате разнообразни – за мирис или за филтриране, имайте поради, че някои покачват фокуса и продуктивността и даже имат енергизиращи свойства. За да няма противоположен резултат, не слагайте в дифузера жасмин, лимон, розмарин и мента.

Тракери за извършения

Обичате ли тракера си за подготовка? А знаете ли, че той може да аргументи проблеми със съня, изключително в случай че сте вманиачени да следите стадиите си на сън. Те не постоянно са най-надеждните средства за вярното дефиниране, а и каква е повода да проследявате съня си с такова устройство?

Старата ви възглавница

Възглавниците могат да играят голяма роля в качеството на съня. Изберете такава, която дава отговор на вашия жанр на спане – по тил, стомах, встрани и съгласно височината, която ви е най – удобна.

Часовници

Цифрови часовници (и всеки вид часовник със светлина) няма място до леглото ви, тъй като светлината, предавана от тях, може да попречи на съня. Ако би трябвало да имате часовник в спалнята си, дано да е аналогов.

Храна

Не яжте в леглото. Сериозно. Колкото и да обичате комбинацията на филм и телевизия, имайте поради, че миризми, трохи, разливи и други останки от храна са зложелател на почивката.

Бъркотия

Трудно е да запазите спалнята си изцяло подредена - в края на краищата това е стая, в която се намират остатъци като мръсно пране, непрочетени списания и от ден на ден се натрупат с времето, само че си заслужава да отделите време, с цел да я поддържате чиста и спретната.

Тежки завивки

Става дума за тези огромни и тежки завивки, които спарват и могат да скапват съня ви. Изберете памучни чаршафи, с които ще поддържате оптимална температура.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР