SpaceX започна разследване след неуспешното извеждане в орбита и изгарянето

...
SpaceX започна разследване след неуспешното извеждане в орбита и изгарянето
Коментари Харесай

SpaceX отложи изстрелването на Falcon 9, след като 20 сателита Starlink паднаха

SpaceX стартира следствие след несполучливото извеждане в орбита и изгарянето на 20 спътника. По-нататъшните изстрелвания на Falcon 9 са отсрочени за неопределен срок.

Както написа Independent, спътниците, изстреляни на борда на ракетата Falcon 9 на SpaceX на 11 юли от военната база Ванденберг в Калифорния, изгоряха в атмосферата.

Ракетата излетя, както се очакваше, и първата ѝ степен сполучливо се отдели, както беше планувано. Но втората степен не съумя да приключи второто си изгаряне след приключване на течен О2.

Втората степен на ракетата въпреки всичко съумя да освободи потребния си товар. Сателитите обаче останаха в елиптична орбита към нашата планета, с минимална надморска височина от 135 километра – към половината от височината, на която нормално работят.

На тази надморска височина атмосферното противодействие забави спътниците и те започнаха да падат назад към Земята с към 5 км всяка приключена орбита, пишат представители на SpaceX в изказване от 11 юли.

„ При това равнище на противодействие нашата оптималната налична двигателна сила надали ще бъде задоволителна за сполучливото издигане на спътниците “, пишат представители на SpaceX.

„ Сателитите ще навлязат още веднъж в земната атмосфера и ще загинат изцяло, само че не съставляват заплаха за други спътници или за хората. “

Заседнала в ниска орбита, ракетата освободи потребния си товар от 20 спътника Starlink, които също бяха заседнали в неоптимална орбита. Атмосферното противодействие забави придвижването на спътниците, което провокира рухването им.

Всички 20 спътника изгоряха.

SpaceX няма да изстреля ракетата Falcon 9, до момента в който не завърши следствието на този случай.

Компанията съобщи, че ще организира „ цялостно следствие в съгласуваност с FAA “, с цел да дефинира първопричината и да предприеме коригиращи ограничения, с цел да подсигурява триумфа на бъдещите задачи.

Все още не е ясно какъв брой време флагманската ракета Falcon 9 на SpaceX ще бъде на земята.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР