SpaceX, Netflix и Boeing са сред компаниите, които се присъединяват

...
SpaceX, Netflix и Boeing са сред компаниите, които се присъединяват
Коментари Харесай

САЩ стартира най-голямата мисия във Виетнам, този път - търговска

SpaceX, Netflix и Boeing са измежду фирмите, които се причисляват към " най-голямата до момента " бизнес задача на Съединени американски щати във Виетнам. Повече от 50 компании, в това число отбранителни, фармацевтични и софтуерни компании, ще вземат участие в задачата, проведена от Бизнес съвета САЩ-АСЕАН, промишлен орган, съгласно лист, представен от Ройтерс.

Делегацията е знак за възходящ интерес към световния индустриален център, който се възползва от отдалечаването от Китай на фона на комерсиалното напрежение сред Китай и Съединени американски щати.

Виетнам, с население от 100 милиона души, също има бързо разрастващ се потребителски пазар с разширението на междинната класа.

" Това е най-голямата задача във Виетнам ", сподели Ву Ту Тан, представител на Бизнес съвета САЩ-АСЕАН в страната, отбелязвайки, че организацията възнамерява тези събития от три десетилетия.
 Apple реалокира производството на MacBook и Apple Watch във Виетнам?
Apple реалокира производството на MacBook и Apple Watch във Виетнам?

Ако договарянията доведат до резултат смяната ще е историческа

Стрийминг колосът Netflix, за който предишния месец стана ясно, че възнамерява да отвори офис във Виетнам, е измежду фирмите, които се причисляват към комерсиалната задача.

Аерокосмическите производители Boeing, Lockheed Martin и Bell ще проведат срещи с държавни виетнамски компании за доставки на отбранителна техника, сподели Тан пред Reuters, добавяйки, че това е първият път от към десетилетие, в който сходни компании са решили да се причислят към годишната задача във Виетнам.

През декември тези компании организираха диалози с виетнамски държавни чиновници за допустима продажба на хеликоптери и дронове, защото страната търси нови снабдители, а спорът в Украйна натоварва опциите на Русия, която от десетилетия е главен боен сътрудник на Виетнам.
 Intel и Samsung желаят цялостния потенциал на заводите си във Виетнам против рецесията с чипове
Intel и Samsung желаят цялостния потенциал на заводите си във Виетнам против рецесията с чипове

Още от ноември

" Хеликоптерите са едно от нещата, които фирмите се надяват да продадат на виетнамците ", сподели Тан, макар че предизвести, че завършването на покупко-продажбите в региона на защитата лишава време и не се чака неотложен пробив.

Boeing сподели в изказване, че полемиките му с публични лица ще се концентрират върху възходящото партньорство с Виетнам и методите за подсилване на авиацията и отбранителните качества на страната.

Lockheed Martin и Bell не дадоха отговор на претенции за коментар.

По-голямата част от фирмите, които се причисляват към бизнес задачата, към този момент имат бизнес или индустриално наличие във Виетнам, в това число Apple, Coca-Cola и PepsiCo, сподели Тан, като някои възнамеряват да го разширят.

Някои компании желаят да получат по-добра визия за политическата обстановка след неотдавнашните разтърсвания в страната, ръководена от комунистическата партия, в това число оставката на президента през януари, добави Тан.

Участниците ще имат срещи с висшето политическо и регулаторно управление на Виетнам, в това число с министър-председателя Фам Мин Чин.
 Проблеми с доставките и повишаване на кафето: Виетнам блокира износа поради пандемията
Кафето може да нарастне още. Вторият максимален производител блокира износа поради пандемията

След като и най-големият производител беше обиден от студове

Тан сподели, че някои компании се интересуват от Виетнам като индустриален център и от даването на услуги на все по-богати консуматори във време, в което икономическият напредък доближи повече от 8% предходната година.

Сред тях е SpaceX, която се стреми да продаде своите сателитни интернет услуги на Виетнам и други страни в района, сподели Тан. 

Мисията ще включва и фармацевтични колоси като Pfizer и Johnson & Johnson, производителят на медицински произведения Abbott, финансови компании Visa и Citibank, интернет и облачните компании Meta и Amazon Web Services, демонстрира още описът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР