SpaceX най-накрая излезе на печалба след две години на отрицателни

...
SpaceX най-накрая излезе на печалба след две години на отрицателни
Коментари Харесай

След две години загуби SpaceX излезе на печалба

SpaceX най-сетне излезе на облага след две години на негативни резултати. През първото тримесечие на тази година приходите на галактическата компания на Илън Мъск възлизат на 1,5 милиарда $, от които тя е осъществила облага в размер на 55 млн. $.

Основаната през 2002 година компания SpaceX е частна благосъстоятелност и не е длъжна да разкрива финансовото си положение. Но съгласно Wall Street Journal за цялата 2022 година SpaceX е отчела загуба от 559 млн. $ при доходи от 4,6 милиарда $, което е към два пъти повече, в сравнение с година по-рано.

По-голямата част от приходите на SpaceX идват от контракти с държавни управления и предприятия, които употребяват нейните ракети за извеждане на спътници в орбита. Компанията работи и с НАСА за превозване на екипажи и товари до Международната галактическа станция. SpaceX, посредством дъщерното си сдружение Starlink, дава услуги за сателитен интернет, като от май 2023 година обслужва 1,5 млн. консуматори по целия свят.

SpaceX също по този начин непрекъснато усилва честотата на полетите си, което става допустимо с помощта на бързото възобновяване на първата степен на ракетата Falcon 9 за повторна приложимост.

Балансирането на финансите е предизвикателство за SpaceX, защото компанията продължава да влага обилни средства в създаването на Starship, нейния галактически транспортен съд от последващо потомство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР