Совите може да не са това, което бяха, защото има

...
Совите може да не са това, което бяха, защото има
Коментари Харесай

Сови, събудете се!

" Совите " може да не са това, което бяха, тъй като има метод да трансформират напълно биологичния си темп. Това настояват учени от Англия и Австралия в заключения от извършен от тях теоретичен опит. Те излизат и със специфични рекомендации за хората, които са обърнали деня на нощ и нощта дневно, само че желаят да се трансформират, споделя сп. Sleep Medicine.

Изследователите подложили на опит 22 души, които имали трайно открит табиет да си лягат след 2.00 ч. през нощта и да не стават преди 10 сутринта. В продължение на три седмици групата била събуждана два-три часа по-рано от нормалния си за ставане час и пращана на закуска. Обядът и вечерята също били строго по разписание без значение дали било работен или почивен ден. Задължително изискване било последното хранене за деня да е до 19.00 ч. вечерта.

 Резултатът бил впечатляващ – в края на опита всички доброволци съобщили, че към този момент се усещат умствено и физически дейни заран, а пикът в продуктивността им се " преместил " от вечерните часове в светлата част на деня. Участниците също отбелязали понижаване на равнищата на стрес и депресивност.

Простичкият способ за смяна на объркания биоритъм усъвършенства психологичното здраве, покачва продуктивността на труда денем и понижава сънливостта, споделят създателите на проучването. А поетапната смяна на режима работи укрепващо на физическото здраве и защищава от неочаквани промени в настроението.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР