Социолозите вече прогнозират, че появата на една или няколко нови

...
Социолозите вече прогнозират, че появата на една или няколко нови
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Нови политически формации ще разместят пластовете

„ Социолозите към този момент предвиждат, че появяването на една или няколко нови обединения ще размести сензитивно пластовете. Това ще се случи още на тези избори “.

Дали изборите да са на една дата, или на две разнообразни - има политическо решение и по него може да се настройки юридическата процедура

Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ проф. Александър Маринов, някогашен ръководител на Стратегическия съвет към президента Румен Радев.

По думите му тези нови обединения, които имат късмет да влязат в Народното събрание, още не са се оповестили, само че ще се появят сега, в който изборите бъдат планувани.

По думите му ГЕРБ очевидно не са подготвени да създадат промени в правосъдната система, в службите и в регулаторите

На въпроса дали има план на президента той отговори, че не вижда подобен.

Като образец за забавен нов план той даде оповестеното в края на февруари тази година гражданско съдружие „ България може ”, учредено от Кузман Илиев. 

Кузман Илиев е икономист и публицист. На парламентарните избори през април 2021 година беше претендент в листата на Вътрешна македонска революционна организация от гражданската квота.

Двамата анализатори са съгласни, че измененията в Изборния кодекс за ЦИК са от интерес за партиите

Относно служебното държавно управление, което ще бъде назначено, в случай че не се осъществя нов постоянен кабинет в 49-ото Народно събрание, съгласно проф. Маринов ръководителят на Народното събрание Росен Желязков не изключително подобаващ за длъжностен министър председател. Той е ярка политическа фигура и с него няма да има доверие в изборния развой, счита специалистът.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР