Социологическо проучване на Барометър България“ сочи ГЕРБ като победител на

...
Социологическо проучване на Барометър България“ сочи ГЕРБ като победител на
Коментари Харесай

Въпреки скандалите: „Барометър България“ сочи ГЕРБ за победител на изборите, „оставя“ Слави извън парламента

Социологическо изследване на „ Барометър България “ сочи ГЕРБ като победител на изборите. В същото врече „ оставя “ партията на Слави отвън Народното събрание. Твърди се, че резултатът се базира на питане до 828 души на възраст над 18 година сред 20 и 25 юни т. година
Парадоксално е, че макар грандиозните кавги на държавното управление на Борисов, социологическата организация отрежда с проучването си 33,5% поддръжка на ГЕРБ на бъдещите избори. Българска социалистическа партия са на второ място с 18,2%, само че продължава наклонността им на отлив на поддръжка, като вътрешните несъгласия и неяснотата дали и какви промени ще настъпят в партията отблъскват гласоподавателите им, в това число и от най-твърдото им ядро. Няма смяна в поддръжката на обичайния електорат на Движение за права и свободи и те биха били трета политическа мощ с 10 % от гласовете, в случай че изборите се организираха в този момент.

При избори през днешния ден Обединени патриоти с 9% биха били четвъртата политическа мощ в бъдещия парламент, като през последните месеци резервират и консолидират поддръжката на патриотично настроената част от българските гласоподаватели.

Партията на Слави Трифонов " ИТН ", която неотдавна получи регистрация, занапред ще би трябвало да построи структури и следва да се види какви лица ще показа пред възможните си гласоподаватели на локално равнище. Към момента разчита най-вече на известността на водача си, като телевизионна звезда, и притегля поддръжката на 3,4% от интервюираните – най-вече младежи във възрастовата група 18-26 години и от дребни обитаеми места.

„ Демократична България “ мъчно ще успее да активизира задоволителна поддръжка, с цел да прескочи изборната преграда. Към днешна дата притегля вота на 3% от интервюираните – десни гласоподаватели от столицата и най-големите градове.

Наблюдава се и важен % колебаещи се (10,7%), част от които са последователи на левия политически бранш, които към този момент са снели обичайното си доверие към столетницата, само че към момента не са решили към кого да го насочат. И през юни забележителен си остава делът на негласуващите – 43,5%.

Характеристики
Период на осъществяване на проучването: 20-25.06.2020 година
Методология: Количествено изследване
Представителност: популацията на България с изборни права
Обем на извадката: 828 души на възраст над 18 година
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно изявление
Финансиране: Собствено
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР