Социологическите данни показват, че мнозинството американски католици оценяват негативно политиката

...
Социологическите данни показват, че мнозинството американски католици оценяват негативно политиката
Коментари Харесай

“Просто пешки”. Предложиха на Байдън да реши “съдбоносна дилема”

Социологическите данни демонстрират, че болшинството американски католици правят оценка отрицателно политиката на Джо Байдън. И това е в навечерието на междинните избори. Как и за какво президентът разочарова събратята си?

Не се хареса на всички

Президентът-демократ Джоузеф Байдън изрично приканва хората да гласоподават за членовете на своята партия. Сега те управляват и двете камари на Конгреса.

За да укрепи позицията си, той желае да се кандидатира за втори мандат, заяви пред медиите източник, непосредствен до Белия дом. Такава дейна пропаганда на президента не е безпочвена. Първо, съгласно последните социологически изследвания 49% от гласоподавателите избират републиканците. За демократите са 45. Дори такава дребна разлика може да се окаже решаваща за Съединени американски щати.

Второ, Байдън има съществени проблеми с нуклеарния електорат. Става дума за католиците, към които се причислява. Почти 60 % от събратята му по религия считат, че стопанинът на Белия дом не би трябвало да се кандидатира през 2024 година Освен това те като цяло не поддържат настоящия курс на Демократическата партия.

Като се има поради, че съвсем една трета от жителите на страната изповядват католицизма - към 70 милиона, републиканците може да имат още един коз в джоба си. Но какво не устройва католиците?

На първо място проблемите в стопанската система. Вярващите се тормозят от инфлацията - това настояват 81% от интервюираните. И упрекват Овалния кабинет за това.

Друг отключващ фактор беше въпросът за аборта. През лятото Върховният съд анулира конституционното право на дамите да прекъсват бременността си. Байдън отговори внезапно - той подписа декрет за опазване на поверителността на клиентите на клиники за аборти. И той се изрече в интерес на основаването на мрежа от мобилни клиники.

Около две трети от гласоподавателите католици изрично не са съгласни, че страната би трябвало да финансира сходни центрове. Що се отнася до самия аборт, мненията са разграничени. За цялостна възбрана са едвам осем %. По-голямата част от интервюираните (почти 80%) считат, че интервенцията е допустима. Но в строго избрани обстановки: при обезчестяване, блудничество, опасност за живота и здравето на майката или плода.

Проучването откри също забележителен спад в президентския рейтинг - 10 % - измежду испаноезичните единоверци. Въпреки че обичайно те се смятат за надеждни гласоподаватели на демократите.

Търсене на отговорен

Причина за недоволството е имиграционната политика на Байдън. На пръв взор абсурд: той направи всичко тъкмо противоположното спрямо предшественика си Доналд Тръмп.

Строежът на започнатата от него стена по границата с Мексико беше спрян от " славния католик Джо " още в първия ден от неговото президентство. По-късно анулира програмата „ Остани в Мексико “ и замрази за 100 дни депортирането.

Веднага по-късно към 12 хиляди мигранти влязоха в Америка. И всеки месец броят им растеше. Ставаше все по-трудно да се управляват потоците. Ситуацията се утежни, когато бежанците от Венецуела, Никарагуа и Куба се втурнаха към границата сред Съединени американски щати и Мексико.

В резултат на това настъпи колапс в южните щати. Според митническите и граничните служби към 1300 чужденци минават всеки ден единствено през един бранш на Ел Пасо (Тексас).

Един от първите, които се пробваха да решат казуса, беше губернаторът на Тексас Грег Абът: той стартира да депортира хора по въздух до Ню Йорк и Вашингтон. Той също по този начин предизвикателно изпрати два рейса с незаконни имигранти напряко към резиденцията на вицепрезидента Камала Харис, която следи миграционната политика.

Примерът на Абът беше последван от сътрудници от други страни. И по този начин, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подреди да транспортира група бежанци до тузарския остров Мартас Винярд (Масачузетс). Подобни депортации (към Чикаго) бяха подхванати от управляващите в Аризона.

Този метод незабавно беше наказан от католическото духовенство. „ Използването на нещастните като пешки оскърбява Бог, унищожава обществото и демонстрира какъв брой ниско може да падне човек за персонална полза “, сподели архиепископът на Тексас Густаво Гарсия-Силър.

Той също по този начин добави, че сходни тактики " са равносилни на трафик на хора ". И назова " ненормални " дейностите на политически водачи, които " не се отнасят съществено към казуса ".

Друг прелат от Тексас, свещеник Даниел Флорес от Браунсвил, заплаши с „ Божия съд “ сходни дейности. Между другото, извършващите ги политици постоянно вървят на литургия.

Губернаторите се оправдават: дейностите им са митинг против демократичната политика на администрацията на Байдън.

Залогът беше губещ

Белият дом на собствен ред упрекна щатските водачи, че " само покачват личния си рейтинг ". И играят непочтено: Тексас, Флорида, Аризона и други " бунтовни " райони се ръководят от републиканци. Въпреки това елементарните жители упрекват Байдън за всичко.

„ Естествено е отговорността да се трансферира върху висшата власт. Освен това губернаторите са единствено реализатори, а политическият вектор идва от Вашингтон. И хората виждат до какви последици докара това “, споделя Роман Лункин.

Експерт изяснява за какво латиноамериканските католици към този момент не поддържат президента. Според него американският водач е " направил губещ залог ”.

" В религиозното разнообразие на Съединените щати, както и в политиката, има двупартиен модел: консерватори против либерали. Следователно измежду католиците има и бранители на библейските полезности, и последователи на новите обществени правила. Байдън реши да разчита на последните “, споделя Лункин.

Махалото на публичното утвърждение обаче се насочи към традиционалистите. Икономиката също изигра значима роля. Усещайки въздействието на инфлацията, някои католици биха предпочели не правото на аборт, а постоянните цени на храната и бензина.

Затова в този момент, заключава специалистът, Байдън е изправен пред алтернатива, от която зависи политическото му бъдеще: да се бори против републиканците или да откри нов метод към в миналото лоялните гласоподаватели.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР