Социологическата агенция Алфа Рисърч“ опроверга появилата се в сайта mediafax.bg

...
Социологическата агенция Алфа Рисърч“ опроверга появилата се в сайта mediafax.bg
Коментари Харесай

Опит за манипулация с проучване на Алфа Рисърч за Русе

Социологическата организация „ Алфа Рисърч “ опроверга появилата се в уеб страницата mediafax.bg информация обвързвана с възможен балотаж в Община Русе. Агенцията е направила представителното изследване, въз основата на което БТВ провежда спор за Русе. Не е задаван обаче въпрос, който да касае държанието на гласоподавателите, в случай че на първи тур няма победител. Въпреки това уеб страницата, който е част от верига уеб сайтове „ Balkan Publishing ”, несъмнено манипулира публичното мнение, подвеждайки читателите с информация, че респондентите са питани за това по какъв начин биха дали своят вот на възможен балотаж. Ето и цялостния текст на опровержението, за което Алфа Рисърч настоя пред медията.

Относно: Медийна обява, представяща погрешна информация по отношение на данни от социологическо проучване на организация „ Алфа Рисърч “, извършено на територията на Община Русе.

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с появила се в онлайн медията mediafax.bg обява, цитираща данни от представително изследване на електоралните настройки на пълнолетното население в Община Русе, показани от „ Алфа Рисърч “ в ефира на БТВ на 24.10.2023 година, бих желае да заявя следното: Социологическа организация „ Алфа Рисърч “ не е задавала въпрос за настройките на жителите при възможен втори тур на изборите за кмет на Община Русе. Тиражирането на сходни данни исвързването им с изследването на организацията е подправена информация.

С оглед правилното показване и пояснение на данни, свързани с идните локални избори, считам за значимо и упорствам изразената в актуалното опровергаване позиция да бъде оповестена като право на отговор.

С почитание,

Боряна Димитрова,

Управител на „ Алфа Рисърч “ ООД

От mediafax.bg признаха, че информацията им е погрешна и сервираха извиненията си на „ Алфа рисърч “ за неправилно предадената информация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР