Социологът Първан Симеонов коментира политическата ситуация у нас през последните

...
Социологът Първан Симеонов коментира политическата ситуация у нас през последните
Коментари Харесай

Социолог: Бойрисов се върна в любимото си амплоа - на ментор, на патрон

Социологът Първан Симеонов разяснява политическата обстановка у нас през последните дни.

Лош признак е, че институциите вършат два съвета по сигурност. Тази обстановка онагледи дълбочината на разлома по другите прочити, разяснява той пред Нова нюз.

Той изясни, че президентската институция и в частност Румен Радев се употребяват с по-голямо доверие в обществото, само че посочи, че това не е вест.

По доста въпроси, свързани с войната в Украйна и вътрешната политика, Радев застава на страната на публичното мнение, до момента в който държавното управление стартира с огромен контейнер на съмнение. Все отново е хубаво, когато президент и министър председател намират общ език по националните цели, уточни социологът.

По адрес на водача на ГЕРБ Бойко Борисов Симеонов съобщи, че той към този момент е прелегитимиран и от началото на септември се държи много по-спокойно.

„ От началото на септември Борисов се върна на предходните си центристки позиции и още веднъж приказва като балансьор. Той се връща в обичаната си роля на наставник, на патрон, на човек, който гледа от горната страна въз основата на опита си. Не на последно място, Борисов няма да загуби рейтинг, до момента в който рейтинг могат да изгубят от Политическа партия, тъй като нямат здрави ядра. Като цяло Политическа партия не са в доста преференциална обстановка, само че това не е вест, защото точно те са ръководещите сега “, добави Първан Симеонов.

Относно утрешния избор на съмнение той уточни, че такива дейности от страна на опозицията само укрепват властта и рядко събарят държавни управления.

По тематиката с въглищната енергетика Първан Симеонов регистрира, че изцяло схваща гнева и недоверието на хората към ръководещите.

В един миг Европейски Съюз ще неглижира въглищата и България ще би трябвало да откри различни пътища. Държавата ни доста лековато си дамгоса нуклеарната енергетика и то тъй като ѝ липсва стратегичност, означи той.

Според социолога един от най-големите проблеми на държавните управления е, че по този начин и не се научиха да споделят с жителите и да им изясняват „ какво и за какво следва “, какъвто беше казусът с въглищните централи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР