Социологът Първан Симеонов коментира актуалните политически теми от последните дни

...
Социологът Първан Симеонов коментира актуалните политически теми от последните дни
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Тази коалиция е като парламент в парламента. Заприлича на втория мандат на Борисов

Социологът Първан Симеонов разяснява настоящите политически тематики от последните дни в ефира на предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Тази коалиция замязя на парламент в Народното събрание със свои вътрешни опозиции, ултиматуми, ситуационни болшинства. Прилича на втория мандат на Борисов. Тогава се чудехиме от заран до вечер ще се скарат ли тези патриоти с Борисов, тези патриоти с Борисов, кой ще напусне, кой няма да напусне, ще има ли предварителни избори. Така живеем от няколко години, в мандатите на Борисов предварителните избори постоянно гледаха зад ъгъла. Рано или късно идваха, един път не пристигнаха. После пък имаше три пъти избори. Новото е, че след днешното гласоподаване се е основал един казус - прецедентът " Каримански ", в който обединения от ръководещата коалиция търсят поддръжка от опозицията. Ако това мине един път, може да минава и доста пъти, ще им стане табиет. Ще е забавно за тематиката " Македония ", тъй като министър председателят Петков сподели ясно, че там ще търси опозицията ", сподели той.

" Преди несъгласието беше " за " и " срещу " Борисов, а в този момент е " за " и срещу Русия. Относно Русия, Движение за права и свободи, ГЕРБ, Продължаваме промяната и Демократична България са на едно мнение. Главната заплаха тук е една. Преди Борисов успяваше тези тежките проблеми да ги даде на дребните сътрудници. Вследствие на което той изяждаше дребните сътрудници най-после. Тук е друго - дребните сътрудници, пробвайки се да пазят дребния си електорат, се пробват да изяждат огромния си сътрудник. Всеки си пази своето. Така огромният остава в средата без избор - той би трябвало да балансира. В случая Продължаваме промяната би трябвало да гаси пожара. Това, че те през днешния ден учредяват партия, е логичен ход ", безапелационен бе Симеонов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР