Социологът от Тренд“ Евелина Славкова коментира, че липсата на кворум

...
Социологът от Тренд“ Евелина Славкова коментира, че липсата на кворум
Коментари Харесай

Социолог: С над 70% нараства недоверието в правителството

Социологът от „ Тренд “ Евелина Славкова разяснява, че неналичието на кворум по време на гласуването на не е артикул на особена логичност, а следващите „ некоалиционни “ игри, които се следят. Според нея по-интересно ще бъде при ротацията. Тя е на мнение, че водачът на ГЕРБ към момента е сърдит от случилото се по време на локалния избор, на който от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ са дали своят вот против кметове на ГЕРБ.

Славкова означи, че преди ротацията некоалицията ще би трябвало да се разбере за бюджета и за конституционните промени . Тя регистрира, че през септември е била записана 22% поддръжка от обществото за това държавно управление, до момента в който недоверието се е нараснало до над 70% . И добави:

„ Сглобката ще я има до момента в който се решат някакви външнополитически обстановки, примерно обстановката в Украйна. Когато някои от ПП-ДБ, ГЕРБ намерят съответен излаз, „ сглобката ” ще се разпадне. “

Никой не е дал пояснение каква ще бъде процедурата на ротацията , разяснява още Славкова. По думите й с цел да се ротира министър-председателят, той би трябвало да си подаде оставката й, а с него дружно си отива и кабинетът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР