Социологът Андрей Райчев коментира в студиото на БТВ новините актуалната

...
Социологът Андрей Райчев коментира в студиото на БТВ новините актуалната
Коментари Харесай

Андрей Райчев: За Демократична България най-важна е Битката за София през септември

Социологът Андрей Райчев разяснява в студиото на " БТВ новините " настоящата политическа обстановка след проваления втори мандат за сформиране на държавно управление.

" Не че декларацията е доста неприятна, или неприятна въобще, това значи, че вторият мандат няма да се състои. Най-лесният бърз отговор за третия е, че ще има избори на 19 или 26 март. Натам върви бобслея. Но деликатното вглеждане в симптоматиката на това какво приказват огромните играчи - Борисов, Христо Иванов, сякаш има късмет. Днес особено Иванов е споделил, че би трябвало да се направи всичко да не се върви на избори. А това без ГЕРБ няма да може да стане. Той е изброил няколко неща, които би трябвало да се случат, а две от тях са Шенген и Еврозоната. Пак продължава и надпреварата кой е отговорен. Хората не желаят избори, а нещо да се направи. Перманентно се пробват да кажат, че избори са неизбежни и че " ние не сме отговорни ", счита Райчев.

" Иванов споделя, че в случай че Радев им даде мандата, ще направи всичко допустимо да направи държавно управление. И ще договаря с ГЕРБ. Но това е тъничък лед за него, защото  в очите на управлението на " Демократична България " най-важният въпрос е септември 2023 година - борбата за София. Демократична България не може да ни изненада с някакви 30 % за парламент, само че могат да завоюват София. Те не са имали кмет от доста години, от Софиянски може би. Това значи, че на тях им трябват кристални връзки с Политическа партия. Сами няма да могат. Ако се разцепят и излязат с два кмета, могат да считат проблема за завършен, ГЕРБ ще ги смели. Така от една страна той би трябвало да поддържа връзки с Политическа партия, а и да се опита въпреки всичко да направи нещо с ГЕРБ, тъй като просто няма излаз за страната ", сподели още специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР