Социлогическо проучване на Сова Харис, поръчано от Труд, отчита най-високо

...
Социлогическо проучване на Сова Харис, поръчано от Труд, отчита най-високо
Коментари Харесай

Каракачанов с по-високо доверие от Слави Трифонов, според проучване на Сова Харис

Социлогическо изследване на " Сова Харис ", поръчано от " Труд ", регистрира най-високо утвърждение измежду политиците при Бойко Борисов. " На първо място е подложен министър председателят. Отговорността, която той поема в битката с рецесията, и адекватността на решенията му предопределят неговия висок резултат - 49%. Значително покачване записваме и при президента Румен Радев (36,9%), и при водача на опозицията Корнелия Нинова (30%). Военният министър Красимир Каракачанов (12,2%), както и водачите на новите политически субекти Слави Трифонов (11,8%) и Мая Манолова (11,2%) също получават резултати, които демонстрират, че имат водещи позиции в политическото пространство ", гласи

Относно измерването на доверието към политиците от “Сова Харис ” прецизират: " Сова Харис " предлага друг индикатор за премерване на електоралната тежест на личностите, одобрени на политическата сцена. Ние не мерим утвърждение, а предлагаме да ни бъдат посочени водещите политици. В сегашния миг записваме резултата, който установихме и при първата вълна на Ковид-19 през миналата пролет - повишение на смисъла на личностите, заемащи най-отговорни позиции ". 
Според анкетите на " Сова Харис " на изборите ще се яват сигурно 40 % от гласоподавателите. " По-малко от 2 месеца преди парламентарните избори въпросителните по отношение на техния излаз се усилват. Първият, най-важен въпрос, касае изборната интензивност. Данните от извършеното изследване демонстрират, че изцяло сигурните, че ще гласоподават, са намалели до 40% от гласоподавателите. Това значи, че сега твърдо решилите да отидат до урните са към 2,2 млн. души. Други 25% (ок. 1,375 млн. души) настояват, че са в известна степен сигурни, само че имат съмнения. Ако всички от последната група гласоподават, ще се получи интензивност, близка до тази на последните парламентарни избори през 2017 година Ясно е, че това надали ще се случи. Интересно е да се изяснят най-важните фактори, които ще оказват въздействие на мотивацията за гласоподаване ", гласи още един от изводите на изследването. 
1/4 от гласоподавателите имат опасения, че гласуването съставлява евентуална заплаха за тях и могат да се заразят с Ковид-19, регистрират още социолозите. 
Ето и какво демонстрират предварителни настройки за разпределението на гласовете:  
ГЕРБ: 27, 1 %
Българска социалистическа партия: 24,8 %
ИТН: 15,3 %
Движение за права и свободи: 9,3 %
Изправи се.БГ: 4,7 %
Вътрешна македонска революционна организация: 4,4 %
Да, България: 4,1 %
Воля: 2,8 %
НФСБ: 1,7 %
АБВ: 1,7 %
Републиканци за България: 1,5 %
Атака: 1,3%,
Възраждане: 1,1%
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР