Социалното предприемачество е социална чувствителност и убеждение, че каквото направиш,

...
Социалното предприемачество е социална чувствителност и убеждение, че каквото направиш,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Социалните предприятия са пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят

„ Социалното предприемачество е обществена сензитивност и разбиране, че каквото направиш, то ще има резултат върху бъдещето на хората. Секторът на обществените предприятия, в който България има устойчиви обичаи, е образец за креативност и адаптивност към бурно изменящия се свят. Ето за какво те са бъдещето и би трябвало на всички равнища да работим за тяхното развиване. “

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на церемонията по връчване на премиите в плана „ Предприемачеството – метод да променим света “. В тридневното образование за обществено предприемачество на френски език се включиха младежи от франкофонски страни, в това число България . Организатори на плана са Френският институт в България и посолството на Френската република в партньорство със Специализирания институт на Франкофонията за администрация и мениджмънт, с поддръжката на Френския институт в Париж, Регионалния център на Франкофонията за Централна и Източна Европа, Френско-българската комерсиална и индустриална камара и French Tech Sofia.

Проектът „ Предприемачеството – метод да променим света “ се провежда и в подтекста на XIX Среща на върха на Франкофонията, която се организира в Париж и България беше показана от вицепрезидента Йотова.

„ Франкофоните знаем, че ни сплотява освен френският език, а общите полезности – мир, ценене на човешките права, равнопоставеност, приемливост, взаимност, взаимопомощ, сигурна среда за живот и развиване, принадлежност към една общественост. Именно това чувство и желанието да оставиш не просто диря, а положителна диря след себе си са водещите претекстове за присъединяване в плана „ Предприемачеството – метод да променим света “ , уточни в приветствието си вицепрезидентът.

Тя поздрави младежите, които бяха отличени за плана „ Цветно пространство “ – ориентиран към интеграцията на деца, лишени от родителска грижа, и за плана „ Българско гостоприемно пътешестване “, чиято цел е развиване на туризма в Северозападна България като метод за понижаване на районните несъответствия.

Гражданин: Задържането на Джейхан Ибрямов в изискванията на необходимост е голям скандал!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР