Социално ателие Мечтатели стартира във Варна на 3 април. То

...
Социално ателие Мечтатели стартира във Варна на 3 април. То
Коментари Харесай

Социално ателие „Мечтатели“ ще учи младежи от уязвими групи да се справят с изолацията

Социално ателие " Мечтатели " започва във Варна на 3 април. То е ориентирано към младежи от уязвимите групи. Целта е тези младежи да се оправят по-лесно със обществената изолираност, получавайки нови познания и умения за обществените специалности и за призванието на обществения бизнесмен.

Участниците ще се образоват гратис в границите на 12 он-лайн сесии в направа на разнообразни сувенири, картички и бижута. Те ще се срещнат в детайли с всеки един стадий от развиването на едно обществено дружество. Специалист ще демонстрира, посредством ИКТ принадлежности разнообразни техники за направа на произведения. Всичко, което младежите основат ще бъде разпространявано посредством он-лайн платформа.

Дигиталното ателие ще помогне за основаване на „ Наръчник на обществения бизнесмен “, който ще се популяризира свободно като нов учебен запас.

Социално ателие „ Мечтатели “ е част от младежка самодейност: Социално предприемачество, равнопоставеност и претовареност, която се осъществя от Сдружение „ Моят град “ с финансовата поддръжка на Община Варна, Дирекция „ Образование и юношески действия “.

Организаторите на самодейността смятат, че изключително в този момент в тази тежка обстановка на международна пандемия и задаващата се след нея икономическа рецесия, повече от всеки път ще са нужни готови младежи, които да оферират ексцентрични решения на значими обществени проблеми.
Всеки юноша, който желае да се причисли към цифрово ателие „ Мечтатели “ може да го направи на имейл: [email protected]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР