Социалният министър Бисер Петров не е съгласен увеличението на възнагражденията

...
Социалният министър Бисер Петров не е съгласен увеличението на възнагражденията
Коментари Харесай

Социалният министър не иска заплатите в бюджетната сфера да се вдигат „на калпак”

Социалният министър Бисер Петров не е склонен нарастването на възнагражденията в бюджетната сфера да бъде „ на калпак”. Това стана ясно от думите му в коридорите на Народното събрание по отношение на поисканите от протестиращите от КНСБ 100 лева от горната страна върху заплатите за идната година.

Не мисля, че „ на калпак” би трябвало да се подвигат възнагражденията, приказваме за приблизително нарастване от 10%, не мога да потвърдя за всички браншове, уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.

Петков е уверил недоволните, че държавното управление прави вероятното посредством инструментите, които има като минималната работна заплата, да спомага за увеличение на приходите. За следващата година тя от 460 лева се планува да стане 510 лева

По време на парламентарния надзор министърът съобщи, че се търси решение за подобряването на статута на обществените служащи.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че в този момент тук-там те взимат заплата, близка до минималната.

Петков увери, че напъните ще се насочат върху възстановяване квалификацията и професионалното самочувствие на обществените служащи.

От левицата считат, че възнагражденията на обществените служащи следващата година би трябвало да се усилят с 25%.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР