Социалният министър Бисер Петков е на посещение в Пловдив, за

...
Социалният министър Бисер Петков е на посещение в Пловдив, за
Коментари Харесай

Социалният министър инспектира центровете за възрастни и деца с увреждания

Социалният министър Бисер Петков е на посещаване в Пловдив, с цел да се запознае с изискванията на живот в центрове за възрастни и деца с увреждания.

Пловдив

По-рано през днешния ден той се срещна с протестиращите в отбрана на хората със специфични потребности. Днес е крайният период за приемане на мнения по последния план на закона - съобщи министър Петков и изясни, че откакто те бъдат получени, ще бъде финализирана работата по новите текстове. Той добави, че вицепремиерът Томислав Дончев е поел ангажимент да предложи проект за деяние, тъй че да бъдат изпълнени и настояванията за осведомителна система и за указател на хората с увреждания.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Това, което е належащо в този момент, е да се проучва в съответните ведомства къде, какво е направено и надлежно да се направи по този начин, че да имаме една осведомителна система, един указател, в който данните от самостоятелната оценка на потребностите за здравното положение на всяко едно лице с увреждане да бъдат налични, настоящи, да се наблюдава развиването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР