Социалните предприятия са важен инструмент за преодоляване на социалното неравенство.

...
Социалните предприятия са важен инструмент за преодоляване на социалното неравенство.
Коментари Харесай

Румен Радев откри в Пловдив Европейския форум за социално предприемачество

Социалните предприятия са значим инструмент за превъзмогване на общественото неравноправие. Това означи президентът Румен Радев при откриването на Десетия европейски конгрес за обществено предприемачество. Той се организира в Международния панаир и ще продължи до 4 октомври. Той акцентира, че за жалост България е на водещо място в Европа по обществено неравноправие, заяви БНР.

Зам. общественият министър Иван Кръстев означи, че в последните 4 години у нас са разкрити близо 5000 работни места в обществени предприятия.

След формалното разкриване на форума президентът Румен Радев връчи премиите за заслуги в развиването на европейското обществено предприемачество - "Стилиян Баласопулов ".

Също през днешния ден ще се организира и Европейска конференция "Социално предприемачество за стабилно развиване на Европа ", на която ще бъдат показани европейската и национална политика в разнообразни браншове, свързани със общественото предприемачество.

По време на форума ще се състои и интернационален онлайн панаир на предприятия и кооперации от обществената стопанска система. В него ще се включат изложители от целия свят.

Организатори на шестдневния конгрес в Пловдив са Националният съюз на трудовопроизводителните кооперации в България и осем национално-представителни организации за хора с увреждания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР