Социалните мрежи се нажежиха от коментари по повод решението на

...
Социалните мрежи се нажежиха от коментари по повод решението на
Коментари Харесай

Кой милее и брани родното и на кого хич не му дреме за българското?

Социалните мрежи се нажежиха от мнения във връзка решението на държавното управление и депутатите да вдигнат ветото върху вноса на украинско зърно у нас и последвалото възмущение на нашите родни производители. Зърно производителите оповестиха желанията си за ефикасни митинги от началото на идната седмица. В тях обаче не са се присъединили огромните „ зърнари ”, които се били договорили към този момент с някои наши политици и търговци, разясняват междинните арендатори, които пък са повече на брой.

Днес стана ясно, че недоволството на хората от нивите поддържат и сътрудниците им от други аграрни браншове в сектора.

Българският фермерски съюз, който е член на европейската земеделска организация „ КОПА – КОДЖЕКА “, се включва в националния митинг на земеделските производителите.

Решението е взето от Управителния съвет на организацията, съобщи ръководителят Георги Стоянов. Протестните дейности в страната и столицата ще се стартират от 18.09.2023 година с начален час 10.00 ч., като ще включват блокиране на гранични пунктове, основни пътища и автомагистрали, оповестява профилираното издание

В поддръжка на родните производители се оповестиха и доста наши интелектуалци като Петко Симеонов да вземем за пример. Той е социолог, известен български академик, публицист, политик, един от създателите на Съюз на демократичните сили.



„ Зърното, което ще внасяме от Украйна, без да имаме потребност от него, не е на страната Украйна, а на избрани компании – зърно производители и зърно търговци, в реда на нещата е народните представители, които гласоподаваха " за " или " срещу " вноса, да дадат обяснение за кои компании става дума? Кои са техните притежатели?

В България импортираното зърно от Украйна ще бъде купено от избрани търговци. Кои са тези компании? Кои са техните притежатели?

Става дума за импорт, който е в ущърб на българското земеделие и е в нарушаване на поети задължения към други страни. По него всичко би трябвало да бъде транспарантно.





Поляците мислят за селското си стопанство и го пазят. И те ли са " путинисти "?

" По-рано тази седмица полският министър председател Матеуш Моравецки акцентира, че Варшава няма да разреши евтиното украинско зърно да „ наводни “ полския пазар и да наруши селскостопанската промишленост на страната.

Той добави, че без значение какво споделя Европейски Съюз, Полша ще резервира границата си затворена за украинско зърно, с цел да отбрани ползите на полските фермери, които са преди всичко.

През май пет източноевропейски членки на Европейски Съюз – Полша, Унгария, Румъния, България и Словакия, постановиха възбрана върху вноса на украинско зърно. "

Против българското произвеждане на зърно се оповестиха и от редица неправителствени организации, финансирани от външни донори.

 

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР