Социалните мрежи са най-обичайното място, от което младите хора получават

...
Социалните мрежи са най-обичайното място, от което младите хора получават
Коментари Харесай

Едва 17 % от младите хора вярват безрезервно на социалните мрежи, сочи изследване

Социалните мрежи са най-обичайното място, от което младежите получават информация, само че това не значи, че имат вяра на всичко, което четат и гледат там. Едва 17% споделят, че " доста " имат вяра на информацията, оповестена по тези платформи, обратно на мнението на по-възрастните генерации, че младежите одобряват за чиста монета надали не всичко, което четат в интернет. Това демонстрира изследването The Changing Childhood Project, представено от Дневник, показано като първото по рода си проучване, което пита няколко генерации за техните възгледи за света и какво е да си дете през днешния ден.

То е на УНИЦЕФ и Галъп и бе оповестено на 20 ноември, Световният ден на детето. В него са изследвани повече от 21 000 души в две възрастови групи (15-24 години и 40 години и повече) в 21 страни - България не е измежду тях. Национално представителни изследвания са осъществени в страни от всички райони - Африка, Азия, Европа, Северна и Южна Америка. Според данните от него над два пъти повече се доверяват изцяло младежите на интернационалните (36%) и националните (37%) медии.

При опция за повече от един отговор интервюираните са показали още учените (56%) и лекари и медици (61%). Младите хора демонстрират отчетливо по-ниско - по отношение на възрастните над 40 години - доверие към религиозните институции - 32 против 39 %. Те са и по-доверчиви към националните държавни управления (33%), за разлика от възрастните, измежду които 27% имат огромно доверие на министрите си.

Половината от възрастните (с 6 пункта по-малко от младите) в анкетата споделят, че доста имат вяра на учените. Това е едно от потвържденията, които социолозите откриват, че младежите търсят информация от повече източници. При това я търсят онлайн (69%), до момента в който единствено 25% от възрастните г оправят в обичайни източници.

Достъпът до интернет в действителност е витално значим за 15-24-годишните, тъй като 77% от тях споделят, че всеки ден влизат в международната мрежа. В групата над 40 години по този начин постъпват 52%. Разбира се, има големи разлики съгласно инфраструктурата на съответната страна - в случай че в Япония 96% от младите са непрестанно в интернет, то в Зимбабве това вършат 15% от връстниците им.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР