Социалните мрежи оказват по-голямо влияние върху пътуванията, отколкото препоръките от

...
Социалните мрежи оказват по-голямо влияние върху пътуванията, отколкото препоръките от
Коментари Харесай

Става ли за снимка? Над 75% от хората по света избират ваканции и пътешествия в социалните мрежи

Социалните мрежи оказват по-голямо въздействие върху пътуванията, в сравнение с рекомендациите от уста на уста. Те са първи избор при планирането на почивка, изключително при  хората от поколението Z и Millennials. Това сочат данни, показани от  OnlyAccounts.io, за световните трендове за туристически пътувания през тази година. Според тях в международен мащаб повече от 75% от пътуващите намират ентусиазъм за идващото си пътешестване в платформите на обществените медии.

Броят на потребителите на обществени медии в международен мащаб е повишен до впечатляващите 4,9 милиарда души през 2023 година, а две трети от тази голяма потребителска база употребява каналите на обществените медии, с цел да изследва марки и да получава рекомендации. Така че не е изненадващо, че обществените медии остават преди всичко за идващото потомство пътешественици при търсенето и избора на дестинации за пътешестване.

Новите потребности на идващото потомство туристи

Според Доклада за световните трендове в пътуванията през 2023 година над 75% от интервюираните са били въодушевени от обществените медии да пътуват до избрана дестинация, което е доста повече, в сравнение с по който и да е различен метод. Препоръките „ от уста на уста “ резервират въздействието си във всички възрастови групи, само че въпреки всичко имат доста по-малък дял от 47% измежду интервюираните. Приблизително 65 % от интервюираните са декларирали, че са били въодушевени да пътуват до дадена дестинация, откакто са я видели във филм, телевизионно предаване или в новините.

Докладът разкрива и други забавни обстоятелства за държанието на новото потомство туристи. Повече от 60 % от тях са избрали дестинация, тъй като наподобява добре на фотоси, а съвсем половината от всички интервюирани са декларирали, че желаят да пътуват до място, с което могат да се похвалят в обществените мрежи.

Освен това съвсем 80% от представителите на поколението Z и Millennials биха желали да вземат участие в един ден от живота на локалните поданици в дестинацията, която посещават, а половината от тях възнамеряват цялото си пътешестване, с цел да посетят избран ресторант и да опитат локална храна и кухня.

Отрасъл за 1 трилион $

На световния пазар пътуващите и туристите ще похарчат 854 милиарда $ през 2023 година, което е със 120 милиарда $ повече от предходната година.

Въпреки че инфлацията продължава да покачва цените в доста туристически дестинации, през 2023 година се чака рекорден брой хора, пътуващи за отмора. Според изследване на Statista през тази година над 1,86 милиарда души ще похарчат пари за пакетни почивки, хотели, частни ваканционни наеми, къмпинги и круизи, което е с 200 млн. души повече от 2022 година, и това ще докара до нови върхове в общите доходи на туристическата промишленост.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР