Социалните мрежи безспорно са страхотен комуникационен инструмент. Но подходът към

...
Социалните мрежи безспорно са страхотен комуникационен инструмент. Но подходът към
Коментари Харесай

5 сериозни грешки в работата със социалните мрежи

Социалните мрежи несъмнено са страховит информационен инструмент. Но методът към тях има своите специфики.

Ако се занимавате с PR и връзки и вашата компания има наличие в тях, апелирам, отделете няколко минути, с цел да се уверите, че не допускате някоя от следните пет неточности:

1. Преработвате малко прессъобщенията, после ги пускате във Фейсбук, Twitter

Дано да не ви е хрумвало сходно нещо. Маркетинговите професионалисти не бива даже да си помислят да вземат едно “скучно ” известие и в този му тип да го предложат на аудиторията в обществените мрежи.

Не е хубаво просто да пуснете заглавието като туит, или освежен статус във Фейсбук. Ако инцидентно вършиме това, апелирам, спрете. Това е сигурен метод да накарате вашите другари и почитатели да избягат от вас.

Това, което е добре да извършите, е да привлечете вниманието на целевата си група към известието, като й зададете въпрос, привързан с тематиката. Може да акцентирате върху някоя основна дума и да оформите полемика към нея. Един от разновидностите е да прикачите линк към известието си. Важното е оптимално да се възползвате oт опцията да поддържате връзка непосредствено с хората по един по-различен, по-приятелски и непосредствен до тях метод.  

2. Поддържате фиктивен жанр на другарство (все едно сте на съвещание на борда на директорите)

Поставете се на мястото хората в Twitter, Фейсбук или в някой прочут блог. Сега се пробвайте да чуете в профил строгия си, отдалечен, фиктивен корпоративен звук, който изяснява за... обществената политика на компанията.

Нещо не е наред, нали? Нормално, просто не става по този начин. В обществените мрежи стилът е различен.

Разбира се, вие желаете да поддържате избран имидж, само че инструментите за това са разнообразни. Трябва да въвлечете приятелите си във Фейсбук в разговор. Попитайте ги какво ги вълнува. Няма нищо неприятно, в случай че нещата са по-лични. Ако единствено се пробвате да продадете на хората нещо, това ще ги отблъсне.

3. Използвате обществените мрежи само за да излъчвате някакво обръщение, само че не и да получавате противоположна връзка

 

Всъщност хубостта на обществените мрежи е да усетите пулса на времето. Да имате по-истински и жив контакт с хората, да получите техните скъпи отзиви и мнения. Те ще ви оказват помощ да набележите най-правилните стъпки за успешно развитие на бизнеса ви.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР