Социалните домове са тежка язва, но има и други медицински

...
Социалните домове са тежка язва, но има и други медицински
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Проблемът с опашките няма да бъде решен, ако пациентите избират при кой общопрактикуващ лекар да отидат

Социалните домове са тежка язва, само че има и други медицински центрове, които ползват обичайни и нетрадиционни медицински практики. Те печелят на гърба на елементарния човек. Понякога тези центрове вършат неща, които нямат нищо общо с медицината на доказателствата. Това съобщи доктор Иван Маджаров в студиото на утринния блок на БТВ.

По тематиката с подхванатата промяна в опазването на здравето, касаеща общопрактикуващите лекари изясни и опцията пациентите да избират при кой да отидат: “Основното, което ги отличава от другите, е, че те не са медицина на инцидентните случаи. Те познават положенията на пациентите си. Много е мъчно да намерим към кого да се обърнем, в случай че не сме в обитаемото си място ”. Според него казусът с опашките няма да бъде решен, даже и пациентите да стартират да избират при кой доктор да отидат за консултация.

Той беше безапелационен, че няма метод ролята на персоналния доктор да бъде подценена и да може да се върви при експерт без взимане на направление: “Това би торпилирало системата ”.

Д-р Маджаров сподели, че даже и с нарастването на заплатите на лекарите, то отново остава най-ниското в Европейски Съюз.

“Това, което лекарите получаваха като коронавирус добавки, трябваше да се резервира. Това би разрешило на страната гъвкаво да насочва запаси към места, които имат потребност от фрагменти ”, изясни той.

По тематиката за анулираната епидемиологична конюнктура разяснява: “От позиция на запаси сме готови, само че от позиция на фрагменти сме по-уморени и по-възрастни ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР