Социални центрове в Разград ще получат лаптопи и техника от

...
Социални центрове в Разград ще получат лаптопи и техника от
Коментари Харесай

Социални центрове в Разград получават лаптопи и техника от общината

Социални центрове в Разград ще получат преносими компютри и техника от общината, заяви заместник-кметът Руска Вътева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Техническите устройства са обезпечени с финансиране от Фонд "Социална протекция ". Общата стойност на отпуснатата помощ е 12 300 лв.. Със средствата са закупени 16 портативни компютъра, четири мултифунционални устройства и четири рутера за учащите деца. Оборудването е разпределено по приоритет просветителна устременост на децата, настанени в резидентните обществени услуги.



В Комплекса от Центрове за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания е оборудвана зала, в която ще бъдат сложени два от закупените преносимия компютър, едно мултифункционално устройство и рутер. Техниката ще бъде в помощ при провеждането на самостоятелното обучение на потребителите, записани в всеобщо учебно заведение.

Комплексът от Центрове за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания е обществена услуга, която се състои от три обособени независими услуги, от които две от тях на един административен адрес, а третата е на различен. В две от услугите са обособени обособени зали за всяка една от обществените услуги, като във всяка зала ще бъдат сложени самостоятелно по пет преносимия компютър, по едно мултифункционално устройство и по един рутер. Устройствата ще бъдат в помощ на потребителите при провеждането на онлайн образование по избрания график за образователните занятия.

В третата къща, която е част от комплекса, е оборудвана зала, в която ще бъдат сложени четири преносимия компютър, мултифункционално устройство и рутер, които да бъдат в помощ на децата при провеждането на образованието им, сподели Вътева. Тя добави, че цялото съоръжение се планува да бъде предоставено на Центровете през идната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР