Социалната програма на община Варна не може да се мери

...
Социалната програма на община Варна не може да се мери
Коментари Харесай

Защитеното жилище за „Гаврош” ще е безвъзмездно

Социалната стратегия на община Варна не може да се мери с квадратни метри и жилища, това е надълбоко непознаване на технологията и нанася провали под благовидния претекст да се усъвършенства активността. Това беше възражението на зам.-председателя на общинския съвет доктор Янко Станев във връзка даване на общински парцел за предпазено жилище на Сдружение „ Гаврош ”.

Според съветника Григор Григоров парцелът не би трябвало да се дава безплатно, а съгласно наредбата за наем на общински жилища, договорът за наем да се задейства със задна дата от септември и да е със период, еднакъв на периода на предоставената услуга.

„ Каква резистентност на това предпазено жилище предлагаме, в случай че обвържем периодите за наем с плана, възрази доктор Станев. Нали като създадат поправки и вложат някакви средства неправителствените организации би трябвало да разчитат на някаква сигурност в по-дългосрочен проект, добави той. В обществените услуги от общинската стратегия работят над 2 хиляди души. Това е една цяла войска от обществени служащи, психолози, педагози арттерапевти и в случай че на следващия ден отцепим един полк, не се знае дали останалите ще се оправят с тежките задания, които сме им упълномощили. ”

Станев изрично настоя базата да се дава безплатно и предлагането получи поддръжката на пленарната зала.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР