Социалната платформа X е загубила 71% от стойността си, откакто

...
Социалната платформа X е загубила 71% от стойността си, откакто
Коментари Харесай

Стойността на Х/Twitter е спаднала със 71% под управлението на Мъск

Социалната платформа X е изгубила 71% от цената си, откогато е закупена от Илън Мъск, съгласно взаимния фонд Fidelity, заяви „ Гардиън “.

Fidelity, който има дял в X Holdings, съобщи, че цената на акциите му е спаднала със 71,5 % откакто обществената мрежа е купена от Мъск.

Той закупи Twitter за 44 милиарда $ през октомври 2022 година, а през юли 2023 година преименува платформата на X. Според оценката на Fidelity цената на X сега е към 12,5 милиарда $.

Броят на месечните консуматори на X спадна с 15% през първата година след придобиването от Мъск на фона на опасенията за увеличение на речта на омразата в платформата.

След придобиването на компанията Мъск редуцира най-малко 50% от личния състав си и понижи модерацията.

През септември Европейският съюз насочи предизвестие към милиардера, откакто откри, че X има най-високо съответствие на дезинформационни изявления от всички огромни платформи за обществени медии.

Преразгледаната оценка на Fidelity за X идва от обявяване, което е траяло до края на ноември 2023 година

Това обявяване ще покрие последствията от това, че редица огромни компании изтеглиха рекламите си в X, откакто Мъск поддържа антисемитска тайна доктрина. Мъск отговори на протеста, като сподели на фирмите " да вървят по дяволите ".

Според Forbes, Мъск е най-богатият човек в света с чисто положение от 251 милиарда $. Когато закупи Twitter, Мъск съобщи, че купува компанията, " с цел да се опита да помогне на човечеството ".

Той възвърне профилите редица хора, които преди този момент бяха неразрешени от платформата поради нарушение на стандартите, в това число някогашния президент Доналд Тръмп и десния таен теоретик Алекс Джоунс. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР