Социалната мрежа за кратки съобщения Туитър (Twitter) обяви в четвъртък

...
Социалната мрежа за кратки съобщения Туитър (Twitter) обяви в четвъртък
Коментари Харесай

Туитър за пръв път излезе на печалба и вдигна акциите си

Социалната мрежа за къси известия " Туитър " (Twitter) разгласи в четвъртък първата тримесечна облага в историята си и възобновяване на растежа на приходите през четвъртото тримесечие на 2017 година, предадоха международните организации.

Акциите на обществената мрежа нарастнаха още преди началото на формалната търговия през днешния ден, а при започване на сесията цената им скочи с 26 на 100. Борсовата им цена стигна 35 $ за дял, което е най-високото равнище от юли 2015 година Дебютът на " Туитър " през 2013 година бе на цена от 26 $ за акция.

Компанията, която от оня миг е на загуба, регистрира за четвъртото тримесечие чиста облага от 91.1 млн. $, до момента в който година по-рано завърши същия интервал със загуба от 167.1 млн. $. За цялата предходна година компанията е на чиста загуба от над 108 млн. $, което е много по-малко, в сравнение с през 2016 година, когато бе на минус 457 млн. $.

Приходите на обществената мрежа са нарастнали с 2 % на годишна основа до 732 млн. $, оповестява още компанията. Потребителите й месечно са нарастнали с 4% по отношение на миналата година до 330 милиона, само че броят им остава неизменен по отношение на този от предходното тримесечие. Ежедневно дейните консуматори пък са се нараснали с 12% отпреди година, само че тъкмо какъв брой са те не се разкрива.

Глобалните рекламни доходи на мрежата през четвъртото тримесечие са се нараснали от 503 млн. $ на 644 млн. $. Рекламата генерира повече от 85% от приходите на компанията. При това пазарът в Съединени американски щати играе голяма роля, тъй като там живеят едвам 68 млн. консуматори на мрежата, само че те са донесли 342 млн. $ доходи – над половината, излиза наяве от доклада.

През четвъртото тримесечие " Туитър " е излъчила онлайн повече от 1140 събития спрямо над 830 през третото тримесечие.

Постигнахме задачата си за доходност, съобщи шефът на обществената мрежа Джак Дорси в официално съобщение.

Въпреки че резултатите са по-добри от упованията на Уолстрийт, те не вземат решение по-големите проблеми на компанията, отбелязва Асошиейтед прес.

Компанията би трябвало да се оправя със злоупотреби, подправени профили и опити на съветски сътрудници да популяризират погрешна информация. Проблемите се усложняват и от стагниращия напредък на броя на потребителите, показва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Значим началник на компанията напуща, а основният изпълнителен шеф дели времето си с друга компания и на този декор " Туитър " се изправя пред въпроса кой се грижи за ежедневната активност на обществената мрежа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР