Социалната мрежа TikTok, собственост на ByteDance, си е поставила за

...
Социалната мрежа TikTok, собственост на ByteDance, си е поставила за
Коментари Харесай

TikTok е възможно да надмине Amazon в сектора на продажбите

Социалната мрежа TikTok, благосъстоятелност на ByteDance, си е сложила за цел да усили размера на своя американски бизнес с онлайн търговия десетократно до близо 17.5 милиарда $ тази година, настояват източници на Bloomberg.

Така платформата ще се трансформира в най-голямата опасност за Amazon.

Целта за продадения размер артикули за 2024 година през американската версия на TikTok Shop, която съчетава онлайн заниманията с импулсивните покупки, е разисквана на вътрешни срещи през последните седмици. Тя въпреки всичко може да бъде изменена според от това по какъв начин върви бизнесът, допълват източници, поискали да останат анонимни, тъй като нямат право да разясняват обществено въпроса.

Амбициозната цел на TikTok се сблъсква освен с Amazon, само че и с други китайски играчи като Temu и Shein, които жънат огромни триумфи измежду по-младите американски купувачи. За разлика от двата конкурентни дискаунтъра, TikTok разчита на обсега си в обществените мрежи и на привлекателността на вирусното видео наличие да задържа вниманието на купувачите.

Припомняме, че от лятото на 2023 година в Съединени американски щати, Англия и Китай обществената мрежа пусна усъвършенствана версия, в която потребителите могат да пазарят, до момента в който гледат клипове.

Миналата година TikTok беше напът да запише към 20 милиарда $ световна брутна стойност на стоките, като Югоизточна Азия способства за по-голямата част от продажбите в платформата, разгласи по-рано Bloomberg. Сега компанията се пробва да разшири продажбите си в Съединени американски щати и Латинска Америка, където възнамерява да стартира електронна търговия в идващите месеци, допълват двама източници, осведомени с въпроса.

Спекулираните данни за продажбите на артикули в Съединени американски щати, показани от Bloomberg, са неточни “, гласи изказване на TikTok.

ByteDance, която беше учредена преди повече от десетилетие, се трансформира в интернет водач на стойност над 200 милиарда $ с помощта на разпространяването на платформите за къси видеа TikTok и Douyin.

TikTok Shop е един от най-бързо разрастващите се сегменти на основаната в Пекин компания, която търси нови мотори на растежа оттатък рекламата в обществените мрежи. Приходите на ByteDance скочиха с близо 30% през 2023 година до над 110 милиарда $, надхвърляйки упования напредък на надалеч по-утвърдени конкурентни обществени мрежи на Meta Platforms и Tencent Holdings.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР