Социалната мрежа Parle, която е популярна в крайнодесните среди в

...
Социалната мрежа Parle, която е популярна в крайнодесните среди в
Коментари Харесай

Консервативната социална мрежа Parler се завърна онлайн

Социалната мрежа Parle, която е известна в крайнодесните среди в Съединени американски щати, се върна онлайн, откакто на процедура изчезна от интернет след щурма на постройката на Конгреса от последователи на някогашния президент Доналд Тръмп на 6 януари, съобщи Си Ен Би Си.

От обществената мрежа оповестиха, че новата й платформа е построена върху „ устойчива и самостоятелна технология “. Компанията също по този начин заяви, че ще назначи Марк Меклър за краткотраен основен изпълнителен шеф на мястото на Джон Мейц, който този месец бе отхвърлен от служба от управителния съвет на консервативната обществена мрежа.

Parler изчезна от мрежата, откакто Amazon.com отстрани обществената медия от уеб хостинг за нарушение на правила за унищожаване на наличие, насърчаващо принуждение. Същевременно с това Apple и Alphabet не разрешиха отстраниха приложението от магазините AppStore и Гугъл Play.

От Parler оповестиха, че новата технология, върху която се базира приложението, е премахнала зависимостта на компанията от така наречен Big Tech компании (най-големите софтуерни фирми). Компанията към този момент разчита на бaзиpaнaтa в Лoc Aнджeлиc ĸoмпaния зa oблaчeн xocтинг ЅkуЅіlk.

Социалната мрежа разясни, че ще върне профилите на актуалните си консуматори още тази седмица, като от идната тя ще бъде отворена за нови регистрации. Потребителите обаче не би трябвало да чакат завръщане на приложението в магазините на Apple и Alphabet.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР