Социалната мрежа Фейсбук разработва нова функция, която да информира потребителите

...
Социалната мрежа Фейсбук разработва нова функция, която да информира потребителите
Коментари Харесай

Фейсбук тества нова функция за местни новини

Социалната мрежа Facebook създава нова функционалност, която да осведоми потребителите за новините през тествани локални източници, оповестява androidauthority.com. Новата функционалност, наречена " Today in " ( " Днес в " ) се тества за клиентите от шест града в Съединените щати – Ню Орлиънс, Литъл Рок, Билингс, Пеориа, Олимпиа и Бингхемтън.

Екипът за вести, като част от партньорската мрежа на компанията, разпространява източниците и избира наличие, като употребява комбинация от човешка преценка и машинно образование на изкуствен интелект. Внедряването на новата функционалност е част от самодейността за по-близко партньорство на Facebook с новинарските източници и публицистите, разяснява координаторът на плана – някогашната журналистка от NBC News и CNN Кембъл Браун. В момента Браун се занимава с действия в образованието.

Известната обществена мрежа попадна под публичен и политически напън след появилите се съществени подозрения, че резултатите от изборите в Съединени американски щати през 2016 година са били повлияни от безконтролното разпространяване на манипулирана информация и агитация през каналите на обществените медии.

Въпреки че Facebook се анонсира като платформа за връзка, а не като медийна компания, напъните за снабдяване на надеждна информация на потребителите могат да се окажат от решаващо значение за бъдещето на обществените мрежи. По време на тестовия интервал Facebook слага връзката за вести в менюто с други по-малко употребявани функционалности. Местните изявления с политическа тема ще се демонстрират постоянно в излъчванията на потребителите (дори и да не ги следват).

Ако новата функционалност се наложи, тя ще бъде внедрена по-широко и ще се нарежда на по-достъпно място в потребителския интерфейс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР