Социалната мрежа Фейсбук (Facebook) иска от разработчиците на софтуер за

...
Социалната мрежа Фейсбук (Facebook) иска от разработчиците на софтуер за
Коментари Харесай

Фейсбук иска договори с програмистите

Социалната мрежа " Facebook " (Facebook) желае от разработчиците на програмен продукт за приложения да подписват контракти. За тази цел ще им се наложи да записват свои компании, написа в понеделник " Известия ". Изданието се базира на съобщение, разпратено от " Facebook " до основателите на този тип услуги.

За да продължи да работи във " Facebook " е нужна инспекция на приложението до 1 август 2018 година. След това разработчикът би трябвало да премине развой на верификация, за което е належащо да има записана компания. След инспекцията може да се подписа контракт, който " ще съдържа спомагателни условия към сигурността ". В листата с документите, които може да се желаят " сметки за комунални заплащания, бизнес лицензи, документи за обучение, учредителни документи ".

Втвърдяването на условията към разработващите приложения за " Facebook " се появяват на фона на абсурда с английската компания " Кеймбридж аналитика " (Cambridge Analytica).

По-рано " Ню Йорк таймс " осведоми, че " Кеймридж аналитика " е можела да събере персоналните данни на над 50 милиона употребяващи обществената мрежа, с цел да създаде логаритъм за разбор на политическите желания на гласоподавателите. Както описаха на изданието някогашни чиновници в компанията, логаритъмът улеснявал разпространяването на политическа реклама за евентуално въздействие върху метода на гласоподаване от страна на гласоподавателя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР