Социалната мрежа Facebook скоро ще пусне пореден нов дизайн на

...
Социалната мрежа Facebook скоро ще пусне пореден нов дизайн на
Коментари Харесай

Фейсбук с радикална промяна, за да отговори на ТикТок

Социалната мрежа Фейсбук скоро ще пусне следващ нов дизайн на приложението си, с цел да се конкурира с новия колос на пазара - TikTok.

Марк Зукърбърг и управлението на Meta, майчината компания на Фейсбук, са сложили това като топ приоритет, заяви Engadget въз основата на вътрешна връзка на компанията.

Основната смяна ще е в главния фийд (поток) от изявления - там ще виждаме повече предложено наличие от страници, основатели и хора, които не следваме.

Целта е приложението да се трансформира в " мотор за разкриване " на наличие ( " Discovery Engine " ), сходно на потока на TikTok, кръстен " For You " ( " за теб " ). Разбира се, това ще включва сериозна реклама и облъчване на потребителите с Reels, късите видеа на Фейсбук и техният отговор на целия модел на TikTok.

Това ще е сериозна смяна на приложението - последната от преди няколко години целеше таман противоположното, хората да виждат повече постове от близки и другари. Компанията видно търси метод да монетизира по-ефективно трафика си, откакто натискът от регулаторите през последните години ограничи съществено вида и количеството данни на консуматори, които могат да продават.

По всяка възможност това значи, че от потребителска позиция приложението на Фейсбук и уеб сайтът facebook.com ще се трансфорат в две много разнообразни услуги - което се вписва и в целевата демографска група. Очакванията са по-възрастните консуматори да избират уеб страницата, който няма да търпи толкоз съществени проблеми, а по-младите - приложението за смарт телефон и таблет. Истината е обаче, че най-младите консуматори от ден на ден изобщо не си вършат профили във Фейсбук.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР