Социалната мрежа Facebook съобщи, че забранява и ще сваля от

...
Социалната мрежа Facebook съобщи, че забранява и ще сваля от
Коментари Харесай

Facebook забранява силно манипулираните видеа

Социалната мрежа Фейсбук заяви, че не разрешава и ще смъква от интернет така наречен deepfake или мощно минипулирани видеоматериали - подправени, въпреки и реалистично изглеждащи видеоклипове, основани благодарение на изкуствен интелект и комплициран инструментариум, съобщи Асошиейтед прес. Това е крачка в битката с операциите по интернет, отбелязва организацията.

В известието на обществената мрежа се показва, че по този метод се стяга политиката за премахване на видеоклипове, редактирани или синтезирани по способи, които не са явни за елементарния човек, и които могат да подмамят някого да си намерения, че обектът във видеото е споделил нещо, което той (или тя) в действителност не е споделил.

Създадени посредством изкуствен интелект или така наречен машинно самообразование (machine learning), " дълбоките подправки " комбинират или заместват наличие или основават изображения, които е съвсем невероятно да бъдат различени от достоверни.

" Макар че такива видеоклипове са към момента необичайност в интернет, те съставляват мощно предизвикателство за нашата промишленост и за обществото, тъй като използването им нараства ", написа в блога си Моника Бикерт - вицепрезидент на Фейсбук за политиката по световен мениджмънт.

Тя обаче посочи, че новите правила няма да се отнасят за пародийни или сатирични жанрове, или за клипове, при които единствено се трансформира реда на думите, съобщи Българска телеграфна агенция. Тези изключения демонстрират нуждата от комплицирано балансиране, пред която Фейсбук и другите обществени мрежи се изправят в битката си да спрат разпространяването на дезинформация и " подправени вести " по интернет, като в това време се пробват да съблюдават свободата на словото и да отхвърлят обвиняванията в цензура, показва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР