Социалната мрежа Facebook добави специална секция, посветена на актуалната информация

...
Социалната мрежа Facebook добави специална секция, посветена на актуалната информация
Коментари Харесай

Facebook добавя специална информационна секция за COVID-19

Социалната мрежа Фейсбук добави специфична секция, отдадена на настоящата информация за ковид. Това стана ясно от изказване на компанията.

Новата алтернатива ще се демонстрира на началния екран на приложението и ще дава вести и видеа от здравни управляващи и международни институции, в това число и Световната здравна организация. Тя ще бъде налична за потребителите в Италия, Франция, Германия, Испания, Англия и Съединени американски щати, а в идващите дни се чака броят на страните последователно да се усили.

„ Взехме ограничения да се уверим, че всички имат достъп до акуратна информация, че предотвратяваме дезинформацията и неприятното наличие, както и поддържаме здравните специалисти, управляващите, бизнеса и общностите “, написаха от компанията.

До момента екипът на Фейсбук предприе редица ограничения, свързани с ковид – не разрешиха рекламите на медицински маски за лице, отстраняват недостоверна информация, обвързвана със болестта, подаряват 20 млн. $ на здравни организации, а дребният бизнес ще бъде подсилен със 100 млн. $ под формата на заеми за реклама и дотации.

Дъщерната компания WhatsApp, от своя страна, започва информативен хъб в партньорство със Световната здравна организация, УНИЦЕФ и Програмата за развиване на Организация на обединените нации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР