Социалната министърка Иванка Шалапатова си е направила самоотвод на правомощията

...
Социалната министърка Иванка Шалапатова си е направила самоотвод на правомощията
Коментари Харесай

Фондация на социалният министър Иванка Шалапатова е одобрена за близо 400 хиляди лева финансиране

Социалната министърка Иванка Шалапатова си е направила самоотвод на пълномощията по процедурата „ Бъдеще за децата “, която е част от европрограмата „ Развитие на човешките запаси “, съобщи 24 часа.

По нея са утвърдени 103 плана на общини и неправителствени организации, с цел да дават обществени и интегрирани здравно-социални услуги, в това число в домашна среда, както и други типове консултативна поддръжка.

Една от фондациите е „ За нашите деца “, която е утвърдена за 390 074,50 лева с плана – „ Подкрепа за пълноценно развиване и обществено включване на деца в неравностойно състояние “. Неин изпълнителен шеф е била Шалапатова. Това бе повода да се появят подозрения за спор на ползи.

Срокът за кандидатстване по тази процедура е завършил на 20 февруари 2023 година, а Шалапатова е министър от 6 юни 2023 година Ден по-късно е освободена от служба и отговорност като изпълнителен шеф на Фондация “За нашите деца “ с решение на Настоятелството, вписано в Търговския указател на записаните юридически лица с нестопанска цел на 20 юни.

Към датата на подаване на плановото предложение от Фондация „ За нашите деца “ и към датата на привършване на оценката му министър е Лазар Лазаров.

Оценката на плановите оферти е осъществена на два стадия от самостоятелни външни оценители, обясниха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика. Освен това общественият министър не взе участие в процедурата по приемане, разглеждане и оценяване на плановите оферти.

Фондация на общественият министър Иванка Шалапатова е утвърдена за близо 400 хиляди лв. финансиране

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР