Социална фондация Инди Рома 97 започна изпълнение на проект С

...
Социална фондация Инди Рома 97 започна изпълнение на проект С
Коментари Харесай

Ромите били най-уязвими за манипулации

Социална фондация " Инди Рома 97 " стартира осъществяване на план " С взор напред ", финансиран от Фонд дейни жители на ЕИП. Темата на плана е опълчване на дезинформацията и подправените вести, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Проектът си слага за задача да поддържа интензивно обществеността, с необикновен акцент върху ромите, като уязвима група, в битката за различаване на истината в морето от дезинформационни акции и поръчкова публицистика посредством създаване на сериозно мислене и отстояване на лично мнение, изясни Николай Близнаков. 

Като способи за противопоставяне на дезинформацията са планувани провеждането на интерактивни телевизионни конгреси в районната пловдивска телевизия " Тракия " (ПОТВ), изявления в уеб сайтове и страници на фондация " Инди Рома ", обществени центрове, групи по ползи и др. 

Проектът ще се развива в три селски общини в Пловдивска област, без да се лимитира единствено с тях, с спомагателна устременост към ромската общественост, която е измежду най-уязвимите групи за операции и подправени вести. Срокът на осъществяване е до месец май 2023 година.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР