Социалистите започнаха серия от срещи за обединение на левите сили

...
Социалистите започнаха серия от срещи за обединение на левите сили
Коментари Харесай

БСП обединява левите за местните избори

Социалистите започнаха серия от срещи за обединяване на левите сили преди локалните избори.
Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров беседва с управленията на ПК " Екогласност " и Политическа партия " Движение за обществен хуманизъм ". На срещата бе регистриран позитивният опит от взаимоотношението в последните няколко парламентарни избора и набелязани ограничения за надграждане на постигнатите резултати. Отбелязан беше общият блян за разтрошаване на модела " ГЕРБ " в локалното самоуправление и използването на нов, обществен модел в ръководството на българските общини.
В края на предходната седмица Атанас Зафиров имаше работна среща в централата на партията и с ръководителя на Политическа партия " МИР " Симеон Славчев. На нея представителите на двете политически сили показаха подготвеност за общи дейности в подтекста на консолидацията на достоверните леви партии и организации в страната. Беше маркирана нуждата от усилване на контактите сред двете партии и съдействие в идните локални избори, в това число с поддръжка на общи претенденти по места.
Организацията на Българска социалистическа партия в Троян издигна Донка Михайлова за претендент за кмет на общината на идните локални избори на 29 октомври. Тя е единствената номинация на социалистите за този пост. 
" В момента завършва един сполучлив трети мандат, което ние оценяваме. Оценяваме и нейните личностни качества, както и какво е направила за общината въз основата на показания пред нас доклад за осъщественото през последните четири години ", сподели Росен Веселинов, общински ръководител на Българска социалистическа партия в Троян. Той акцентира, че високо е оценена освен работата на Донка Михайлова в обществената сфера, само че и в поддръжка на младежите, за повишението на приходите, за запазването на едни от най-ниските налози в България, работещите общински компании, привличането на нови вложители и откриването на работни места.
" Основната ми мотивация да се кандидатирам за четвърти мандат е, че ми се работи за община Троян ", съобщи за Българска телеграфна агенция Донка Михайлова. Тя изрази предпочитание да приключи значими планове. Кметът  акцентира, че за трите мандата е построена отначало комуналната система на Троян, тъй че тя да обслужва града и прилежащите села за десетилетия напред. Икономиката работи сполучливо и стабилно, а хората имат приходи, сподели Донка Михайлова. 
" Пред нас има нови съществени провокации, свързани с ограничение на всички отрицателни трендове на демографската рецесия, запазване на общинското опазване на здравето, възстановяване качеството на обучение ", добави Михайлова. 
Троянските социалисти дефинираха и своите претенденти за кметове на 12 села от общината. В три от тях Българска социалистическа партия ще поддържа самостоятелни претенденти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР