Социалистите в София няма да участват в срещата между Корнелия

...
Социалистите в София няма да участват в срещата между Корнелия
Коментари Харесай

Срещата на Терзиев с политическите лидери ще е без столичните социалисти

Социалистите в София няма да вземат участие в срещата сред Корнелия Нинова и кмета на столицата Васил Терзиев за разискване на предпочитани политики и планове за развиване на града. Тя би трябвало да се организира на следващия ден. Поканата бе изпратена от кмета до водача на Българска социалистическа партия, а по-рано през днешния ден Нинова разгласи в коридорите на Народното събрание, че ще беседват, защото става въпрос за политики и цели за София. 

София не може да бъде залог за споразумяване на връзките в ръководещата сглобка на национално равнище, отсече обаче ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков.

Решението в такава среща да не вземат участие представители на социалистите от София беше взето на взаимно съвещание на Изпълнителното бюро на столичната организация на Българска социалистическа партия и групата на общинските съветници, оповестиха от " Леге " 10. То беше свикано по отношение на идната сесия на СОС в понеделник, 20-ти ноември, на която би трябвало да бъде определен ръководител на Столичния общински съвет.

" Решението, което взехме, е още веднъж да излъчим наш претендент за ръководител на СОС. Няма да подкрепим Борис Бонев за този пост ", съобщи Иван Таков.

Поканата за среща, изпратена от Васил Терзиев, той назова пиар акция на кмета.

" Отказваме да бъдем замесвани в уреждането на връзките в ръководещата сглобка на национално равнище, сподели още той. - Вече чухме, че залогът за оцеляването на държавното управление бил изборът на Васил Терзиев за кмет на София. В момента има един провесен избор на съмнение към държавното управление, чието гласоподаване беше отсрочено за идната сряда. Ние няма по какъв начин да участваме в подмолните сделки за избавяне на държавното управление ".

Иван Таков напомни, че неведнъж е заявявал готовността на общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " да вземат участие в диалози с другите политически групи в СОС за проблемите на София. " Подчертавам - диалози с политическите групи в СОС за търсене на поддръжка по политики, изясни той. - Разговорите би трябвало да бъдат в границите на Столичния общински съвет, като орган на локалното самоуправление. Не е належащо Васил Терзиев да бъде медиатор. Законът за локално самоуправление и локална администрация показва доста ясно мястото и отговорностите на кмета и на общинския съвет. В тази връзка в понеделник ще внесем съответни отчети, свързани с политиките, които заявявахме по време на предизборната акция. И на тази база ще търсим диалози и поддръжка от останалите политически групи в Столичния общински съвет ". 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР