Социалистите и демократите в Комисията на Европейския парламент по вътрешния

...
Социалистите и демократите в Комисията на Европейския парламент по вътрешния
Коментари Харесай

S&D подкрепя новото законодателство на ЕС относно цифровите услуги, което ще замени настоящите 20-годишни правила

Социалистите и демократите в Комисията на Европейския парламент по вътрешния пазар и отбрана на потребителите (IMCO), водена от евродепутата от S&D Кристел Шалдемоз, гласоподаваха в поддръжка на новото законодателство, което ще контролира услугите на цифровите платформи, предоставяни на европейските жители. Групата на S&D е единомислеща по отношение на нуждата от актуализиране на разпоредбите, повече от двадесет години след приемането на настоящото европейско законодателство през 2000 година Според социалистите и демократите, технологиите са се развили толкоз доста и цифровите услуги са станали такава част от ежедневния живот на всеки, че е техен дълг да пазят ползите на европейските консуматори, отбраната на персоналните данни и основаването на равни условия за огромни, дребни и междинни предприятия.

Кристел Шалдемоз, евродепутатът, договарящ по Закона за цифровите услуги и представител на S&D по отношение на вътрешния пазар и отбраната на потребителите, съобщи:„ Законът за цифровите услуги привежда софтуерното законодателство на Европейски Съюз в 21-ви век. От години се борим да защитим нашата естествена среда от замърсяване, само че бяхме прекомерно мудни, с цел да признаем, че също по този начин би трябвало да защитим нашата онлайн среда от замърсяване под формата на разпространяване на противозаконни артикули, нездравословни логаритми и събиране на персонални данни. Твърде дълго онлайн сферата беше Див Запад, третиран по този начин, като че ли не е част от разпоредбите на вътрешния ни пазар и от всекидневието ни. Това стопира до тук. С днешното гласоподаване в IMCO още веднъж потвърдихме дългогодишния ангажимент на Европейския парламент за отбрана на жителите и потребителите на Европейски Съюз на всички места – онлайн, както и офлайн.

„ Няма повече онлайн реклами, ориентирани към малолетни. И няма повече практики, които да Ви затрудняват да изтриете акаунта си или да Ви попречват да разберете какви данни сте дали единодушие да споделите. Ние отваряме черната кутия от логаритми и системи, принуждавайки онлайн платформите да премислят своя бизнес модел и да основат по ясни правила за потребителите.. Всички платформи би трябвало да оценят рисковете, които крият техните логаритми – в това число рисковете от поощряване на самонараняване, тирада на омразата, дезинформация или предложение на противозаконни артикули. Платформите би трябвало да оценят рисковете и да възнамеряват по какъв начин да ги смекчат.

„ Най-накрая вкарваме ново право за обезщетения както за потребителите, по този начин и за бизнеса, по отношение на платформи, които нарушават отговорностите си по Закона за цифровите услуги. С нашите оферти сме една крачка по-близо до гарантирането, че това, което е нелегално офлайн, е нелегално и онлайн. "

След приемането на Закона за цифровите услуги в комисията на Европейския парламент по вътрешния пазар и отбрана на потребителите, документът ще бъде признат от всички членове на Екологичен потенциал по време на пленарната сесия през януари 2022 г в Страсбург. След това Кристел Шалдемозе ще продължи към договаряния от името на Европейския парламент с държавите-членки и с Европейската комисия под егидата на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/



 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР