Социалисти представиха основните акценти от участието на БСП в управлението

...
Социалисти представиха основните акценти от участието на БСП в управлението
Коментари Харесай

Явор Божанков: БСП връща социалната държава

Социалисти показаха главните акценти от присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството на страната във Велико Търново
Народният представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков, членът на Изпълнителното бюро Катя Георгиева и ръководителят на придвижването на ветераните в Българска социалистическа партия и член на Националния съвет Петко Тюфекчиев организираха среща с Областния съвет на Българска социалистическа партия във Велико Търново.

Бяха показани главните акценти от присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството на страната. „ Като социалистическа партия Българска социалистическа партия вижда смисъла от своето присъединяване в ръководството в усилване на ролята на страната и по-конкретно връщане на ролята на обществената страна. Тази позиция Българска социалистическа партия защитаваше при провеждането на договарянията за сформиране на държавно управление и откри реализация в подписаното съдружно съглашение. Сега следва да откри реализация в държавния бюджет за 2022 година “, съобщи пред актива Явор Божанков.

Като образец националният представител от левицата даде нарастването с над 30% на обществените разноски, преизчислението на пенсиите, повдигане на минималната работна заплата, увеличение на компенсациите за безработица, нарастване на помощта за хората с увреждания и други „ Активната обществена политика, изключително тази в помощ на младите фамилии, е ориентирана и към решение на демографските проблеми на България “, сподели още той.

На срещата беше показана и концепцията за основаване на първата извънстолична школа на Българска социалистическа партия с представители на академичната общественост и леви хора.

Заедно с регионалния ръководител Марияна Бояджиева, Явор Божанков, Катя Георгиева и Петко Тюфекчиев ще стартират обиколки на всички общини в област Велико Търново за срещи с членовете на Българска социалистическа партия и жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР