Социалистът Антон Кутев поиска в зала да дойде премиерът Бойко

...
Социалистът Антон Кутев поиска в зала да дойде премиерът Бойко
Коментари Харесай

Кабинетът Оцеля! Вотът На Недоверие Не Мина!

Социалистът Антон Кутев изиска в зала да пристигна министър председателят Бойко Борисов. Не е естествена тази работа, оплака се той, тъй като на мястото на част от министрите в зала пристигнаха заместниците им. Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева даде обещание да се свърже с министър-председателя.

Вотът на съмнение беше по тематиката сигурност, като причините на социалистите се разпростряха от битовата престъпност, през положението на системата Министерство на вътрешните работи до техническото положение на въоръжението в българската войска. Вотът беше импортиран на 20 юни, след случая с хеликоптер, при който починаха двама водачи, а трети беше тежко ранен.

Българска социалистическа партия авансово разгласи, че няма да търси поддръжка от други парламентарни групи. Движение за права и свободи даде кардинална поддръжка, а " Воля " съобщи, че чакат да чуят претекстовете и причините, написа нюз.бг.

Точно час и половина - колкото един футболен мач - продължиха дебатите по втория избор на съмнение към кабинета Борисов 3 на изключителното съвещание във вторник. Рекорд за най-кратък спор реализираха депутатите, откакто нямаше искащи да се изричат.

По време на дебатите изявление направи водачът на депутатите от Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, а множеството от депутатите на " Воля " не участваха в зала, защото бяха заети със запълване на дупки по улиците на Варна. Вчера водачът на " Воля " Веселин Марешки дефинира претекстовете на Българска социалистическа партия като смешни.

Дебатът беше пренесен по-късно в коридорите на Народното събрание, където и Българска социалистическа партия, и ГЕРБ дадоха трибунки. Социалистите установяваха, че ПГ на ГЕРБ не са защитили държавното управление и Бойко Борисов. Герберите пък изнесоха числа, че престъпността в страната се овладява.

Първият избор на съмнение беше импортиран от Българска социалистическа партия преди 5 месеца и беше стимулиран с неуспеха на държавното управление с битката с корупцията. Тогава Движение за права и свободи, макар първичната поръчка, не участваха още веднъж във внасянето му.

И тогава, както и при сегашния избор, министър председателят Бойко Борисов не присъствав пленарна зала както по време на дебатите, по този начин и по време на гласуването.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР